Waka waka -tanssitapahtuma tuo värin, musiikin ja tanssin Rautatientorin metroasemalle lauantaina 24. lokakuuta kello 14–17. Metroaseman Kompassiaukiolla pääsee kokeilemaan afrikkalaista nykykatutanssia ja nauttimaan iloisista rytmeistä. Kamerunilainen tanssimuoto juhlii ystävyyttä, värejä ja rauhaa.
Tapahtuman on HKL:n Taidelinjalle suunnitellut taiteilija Eyo Archibong, joka kertoo näin:
”Waka waka on tanssityyli, jonka kehitti kuuluisa kamerunilainen musiikkiryhmä Nzangalewa. Suurelle yleisölle Waka waka tuli tunnetuksi, kun pop-tähti Shakira otti sen käyttöönsä. Waka waka juhlii tanssia, ystävyyttä, musiikkia, värejä, valoa ja rauhaa.”
Archibong Eyo Okon on suomalais-nigerialainen tanssinopettaja, kuvataiteilija ja esiintyjä, jonka juuret ovat Kamerunissa. Eyo on työskennellyt erilaisten yhteisöjen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla.
”Viikonlopun aikana saattaa Kompassiaukiolla päätyä myös todistamaan yllätyksellistä Flash mob -tanssiesitystä, joka puolestaan tulee Kuubasta”, vinkkaa Taidelinjan taiteilija-koordinaattori Annika Niskanen.
HKL:n 70-vuotisjuhlavuotena toteutettava Taidelinja on kaikille avoin kulttuurifestivaali. Osallistu sen tapahtumiin asemilla, pysäkeillä, metrossa ja raitiovaunuissa ympäri Helsinkiä. Tervetuloa kyytiin!


Lue uutinen HKL:n sivuilta...