• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Taidelinja tuo opiskelijoiden luomaa äänitaidetta kaupunkitilaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden kolmen äänimaisemateoksen sarjan voi kuulla perjantaista 6. marraskuuta alkaen Yliopiston metroaseman ”opintoputkessa” ja Kauppatorin lauttapaviljongissa.
Opintoputkessa ohikulkijat voivat kuunnella Hugh Sheehanin Transit-teosta, jota Sheehan kuvailee näin:
”Transit antaa äänen asioille,  jotka koskettavat ja vaikuttavat meihin joka päivä: esimerkiksi kaupungin historialle, ihmisille, jotka olivat täällä ennen meitä ja jotka tulevat jälkeemme. Teos heijastelee helsinkiläistä elämää ja niitä matkoja, joita teemme tässä kaupungissa joka päivä.”
Sheehanin teos vuorottelee ja elää tilassa yhteistä elämää katusoiton kanssa.
Kauppatorilla Suomenlinnan Lauttapavilijongissa lauttaa odottavat ihmiset voivat kuulokkeista kuunnella Kaj Mäki-Ullakon teoksia "Kato, ku mä kävelin tääl eilen" ja Kaikolisuhh. Dokumentaarinen äänitaideteos “Kato, ku mä kävelin tääl eilen…” kannustaa kuuntelijaa kiinnittämään huomionsa Kauppatori-Suomenlinna -väliltä löytyviin arkisiin ääniin ja niiden yhteisvaikutuksiin tilan hahmottamisessa. Sisarteos “Kaikolisuhh” puolestaan luo kokeilevan äänimaiseman, jonka raaka-aineina toimivat Suomenlinnan luonnossa, luolastoissa ja kammioissa tehdyt äänitteet.
Antti Suomalainen teos Sub-merger on niin ikään kuultavissa lauttapaviljongissa. Suomalaisen teoksessa yhdistetään nauhoitettua materiaalia Suomenlinnan rannoilta sekä ääntä Kauppatorin rannasta itserakennettuja vesimikrofoneja käyttäen.
Teokset ovat osa HKL:n 70-vuotisjuhlavuoden Taidelinja-ohjelmakokonaisuutta ja ne ovat koettavissa marraskuun ajan.
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös