• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsinkiläisnuoret tuovat taiteensa joukkoliikenteeseen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
metro_taidelinja.jpg
HKL:n Taidelinjan marraskuu on omistettu nuorille taiteilijoille. Helsinkiläiskoulujen opiskelijat tuovat tanssiesityksiä, kirjallisia muotokuvia sekä valokuvanäyttelyn joukkoliikenteen tiloihin.
Kruununhaan yläasteen tanssilinjan 8. ja 9. luokan oppilaat esittävät itse tekemiään esityksiä marraskuun ajan. Yllätysesityksiä nähdään muun muassa metroissa ja Helsingin yliopiston, Rautatientorin ja Hakaniemen metroasemilla.
Tanssijat haluavat esityksillään tuoda iloa liikenteeseen ja kokea jotakin uutta: ”Tanssiminen metroasemalla on uusi kokemus ja antaa rohkeutta uusille ideoille”, pohtii Kompassiaukiolle koreografian tehnyt 14-vuotias Silja Saarikangas.
Kallion ilmaisutaidon lukion opiskelijat luovat kirjallisia muotokuvia matkustajista Helsingin yliopiston ja Itäkeskuksen metroasemilla 16.–29. marraskuuta.
Muotokuva on sanallinen kuvaus ihmisen ulkoisesta olomuodosta, olemuksesta, piirteistä ja kirjoittajan niistä tekemistä tulkinnoista. Mitä kirjoittaja näkee matkustajan silmissä?  Millaista tunnelmaa hymy levittää?
”Tuomalla kirjalliset muotokuvat metroon annamme kenelle tahansa mahdollisuuden olla hetken aikaa osa taiteen tekemisen prosessia – osa yksilöityä, yksityistä taideteosta”, kertoo Linnea Kilpeläinen Kallion lukiosta.
Helsingin kuvataidelukion opiskelijoiden ympäristöaiheinen valokuvanäyttely Reitti on esillä Hakaniemen metroaseman torin puoleisessa lippuhallissa maanantaista 23. marraskuuta lähtien. Näyttelyn teokset ovat syntyneet syyskuussa Kuusiluodolla vietetyn vuorokauden aikana. Koulun tämän vuoden teema on liike, jonka innoittamana Reitti-näyttely syntyi.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös