• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Muotokuvanäyttely metroasemalla esittelee perheiden monimuotoisuutta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Uusperhe+pieni_web.jpg
Monimuotoiset perheet -verkosto ja HKL:n Taidelinja tuovat Helsingin yliopiston metroaseman opintoputkeen taidenäyttelyn, joka koostuu taiteilija Tuomo Railon perhemuotokuvien sarjasta. Näyttelyn avaa kansanedustaja, tuleva perheministeri Annika Saarikko lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Näyttely on esillä 7. joulukuuta asti.
Kymmenen akvarelliteoksen sarjassa on perhemuotokuva kymmenestä eri tavoin monimuotoisesta perheestä. Taiteilija Railo on vieraillut malleina toimineissa perheissä syksyn aikana ja jokainen maalaus on syntynyt yhdessä tapaamisessa.
- Teossarjan avulla toivon voivani tuoda esille perheiden moninaisuutta sympaattisella, helposti samaistuttavalla tavalla. Akvarelli on perinteinen, tuttu kuvataiteen tekniikka ja siksi teossarjani kertoo siitä tosiasiasta, että perheiden kirjo on aina ollut suuri, kertoo Tuomo Railo.
Monimuotoiset perheet kuvina -näyttely on osa Ray:n rahoittamaa Kaikkien perheiden Suomi -hanketta ja HKL:n 70 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyn Taidelinja-festivaalin ohjelmaa. Monimuotoiset perheet -verkosto koostuu kymmenestä itsenäisestä perhejärjestöstä, joita yhdistää se, että kaikkien kohderyhmät poikkeavat jotenkin oletetusta perheestä.
Pop-up ateljee metrossa
Lauantaina 21. marraskuuta 2015 Tuomo Railo maalaa halukkaiden metromatkustajien muotokuvia Taidelinjan muotokuvavaunussa kello 11–15.  Muotokuva syntyy matkalla Ruoholahdesta Vuosaareen tai Vuosaaresta Ruoholahteen. Muotokuvavaunun tarkka aikataulu löytyy saman päivän aamuna sivuilta www.taidelinja.fi ja www.facebook.com/taidelinja. Muotokuvamaalaukseen ei oteta ennakkovarauksia.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös