Raitiolinjalla 8 voi saada kirjaillun kunniamerkin joko itselleen tai annettavaksi henkilölle, joka sen ansaitsisi. Metroliikenteessä matkustajista maalataan öljyvärimuotokuvia, joista kootaan joulukuussa näyttely ratikkaan.
Tekstiili- ja yhteisötaiteilija Maiju Ahlgrénin teos Kanssakulkijoita saa vuoronsa Taidelinjalla torstaina 26. marraskuuta kello 11–14. Ahlgren jakaa tuolloin matkustajille kunniamerkkejä raitiolinjalla 8. Kirjaillut kunniamerkit jaetaan korurasioissa ja niitä koristavat esimerkiksi sellaiset tekstit kuin ”arjen sankari”, ”hengenluoja” ja ”lämmönvalaja”.
”Olen pidemmän aikaa miettinyt sitä, kuinka vaikea on kertoa ympärillä oleville ihmisille, että he ovat elämää rikastuttavia. Kanssakulkijat -teoksen syvin olemus on antaa arvoa heille”, kertoo Ahlgrén
Teoksen sijaintia ja liikkumista linjalla voi seurata tapahtuma-aikaan Taidelinjan Facebook-sivulta. Yllätyksellisyyden nimissä tarkkoja sijaintitietoja ei julkaista etukäteen.
Muotokuvat valmistuvat liikenteessä syntyvien sattumien summana
Kuvataiteilija Suvi Titti Miettisen Taidelinja-projekti Hyvät Matkustajat on kaksivaiheinen: ensin Miettinen maalaa matkustajia metroliikenteessä ja joulukuussa näistä liikenteessä syntyneistä teoksista koostetaan näyttely raitiovaunuun numero 98.
”Halusin yhdistää vanhanaikaisen, hitaan ja vaativan öljyvärimaalauksen ja julkisen liikenteen nopeat, sattumanvaraiset kohtaamiset ja kohtaamatta jättämiset. Joku ehtii istua mallina pidempään, joku vain hetken. Jonkun kuva saa yllättävän viivan päälleen jarrutuksessa, jonkun kuva taas on hyvinkin vakaa. Sellaista elämä yleensäkin on”, kertoo Miettinen.
Suvi Titti Miettisen projektin etenemistä voi seurata muun muassa Taidelinjan Instagramissa tagilla #hyvätmatkustajat.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...