HKL ja Helsingin pelastuslaitos järjestävät METRO 2015 -pelastusharjoituksen Sörnäisten metroasemalla 25.–26. marraskuuta välisenä yönä. Harjoitus alkaa metroliikenteen päätyttyä noin kello 23.30 ja päättyy viimeistään kello 3.00, eli harjoituksella ei ole vaikutusta metron liikennöintiin.
Harjoituksessa simuloidaan asemalla olevassa junassa syttyvää tulipaloa ja ihmisten pelastamista hätätilanteesta. HKL:ltä harjoitukseen osallistuu noin 20 henkilöä muun muassa valvomosta, kuljettajien joukosta sekä tekniseltä puolelta. Harjoituksessa kerätään tietoa metroliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi. Vastaavia harjoituksia järjestetään muutaman vuoden välein.
Harjoitukseen osallistuvista pelastusajoneuvoista aiheutuu meluhäiriötä Sörnäisten metroaseman, Franzeninkadun, Pengerkadun, Torkkelinkadun ja Harjutorin alueella asuville ja liikkuville henkilöille. Harjoituksessa käytetään harjoitussavuja, jotka eivät ole terveydelle haitallisia.
Alueella havaituista ääni-, valo- ja savuhäiriöistä ei tule soittaa hätäkeskukseen, mikäli niille ei voida havaita muuta lähdettä kuin harjoitus.
HKL ja pelastuslaitos pahoittelevat harjoituksesta aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille sekä muille siellä liikkuville.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...