Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Matkustajat tyytyväisiä kuskittomien bussien kokeiluun Kivistössä kesällä

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6176

  oletus Matkustajat tyytyväisiä kuskittomien bussien kokeiluun Kivistössä kesällä


 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Vs: Matkustajat tyytyväisiä kuskittomien bussien kokeiluun Kivistössä kesällä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut RSS Näytä viesti
  Minäkin matkustin tuolla laitteella ja täytin jonkinlaisen kyselyn. Vastasin siihen positiivisesti, koska kysymykset olivat tyyliin ”voisitko käyttää tulevaisuudessa kuskitonta bussia”. Tietenkin voisin. Mutta paluusuunnassa otin mieluummin oikean kuljettajan ajaman bussin, en kävelyvauhtia kulkevaa koppia, jossa on pääasiassa seisomapaikkoja. Istumapaikka kiinnosti, kun oli päivän kävellyt asuntomessuilla.

  En olisi mennessäkään käyttänyt automaattibussia, ellen olisi ollut ammatillisesti kiinnostunut sen kokeilemisesta. Sillä aikaa kului ensin odottamiseen, että kolme koppia tulivat peräkkäin hakemaan uutta kyytiä, ja sitten itse matkaan. Kivistön asemalta olisi päässyt heti bussilla, jolla oli pienempi vuoroväli kuin näillä peräkkäin kulkevilla.

  Kokonaisuutena voisi sanoa, että itse asialle, kuljettajatta kulkeville busseille, olisi varmaankin eduksi, ettei niitä esitellä yleisölle tällaisina. Se, mistä sai kokemuksen, oli enemmäkin huvipuistolaite kuin vakavasti otettava kulkuväline. Yleisönkin mielestä voin kuvitella kokeilemisen kivaksi kokemukseksi, johon sitten vastataan positiivisesti. Mutta jokainen ymmärtää, että oikeaan joukkoliikenteeseen tarvitaan joko juna, jolla Kivistöön tultiin, tai bussi, joka ajoi aseman ja messualueen väliä. Jos kumpaakaan ei ole tarjolla, mennään omalla autolla. Ja vanhukset taksilla.

  Olin Tampereella Aamulehden paneelissa, jossa tarjoiltiin ”robottisukkulaa” Tampereelle tulevan raitiotien vaihtoehdoksi. Robottisukkula olisi varmaankin lähinnä sitä, mitä nämä Ezion kulkimet olivat. Teoriassa nämä siis voisivat kiertää alle kymmen asiakkaan kotien kautta poimimassa heidät mukaansa ja veisivät 8 km:n matkan Tampereen keskustaan, kuten Hervannan busseissa nyt pääasiassa matkustetaan. Näillä laitteilla pääsisi keskustaan noin 1,5 tunnissa, ja niille pitäisi tehdä oma rata, jotta ne eivät tuki katuja ”kävellessään” autojen ja bussien edellä keskellä ajokaistaa.

  Nämä kopit olivat protoja, eikä kukaan uskalla päästää niitä edes kävelijöiden sekaan. Mutta mihin nämä voivat kehittyä? Eivät ne sen nopeammiksi tule kuin autot nykyään. Sen estää jo katuverkko, jossa ei voi kaahata sen enempää kuin nykyiset nopeusrajoituksista piittaamattomat autoilijat.

  Voisiko koppien tilankäyttö olla parempaa niin, että ne mahtuisivat keskustaan, minne eivät mahdu bussit. Tuskin. Vaikka kopit olisivat täynnä, taitaisi käydä niin, että ne vetävät vähemmän henkilöitä per kaistametri kuin nykybussit. Ja seuraavaksi pullonkaulaksi tulevat pysäkit. Sillä pysäkit on oltava näillekin, eivät ne keskelle kaistaa täysien parkkipaikkojen viereen voi ihmisiä tiputta. Ehkä nämä voisivat hajautua sivukaduille. Mutta jos matkustajat eivät niille halua.

  Eli tulevaisuus ei taida olla ihan kovin ihmeellinen, edes pitkän ajan kuluttua.

  Antero

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Suomenlinnan lautoilla tyytyväisiä matkustajia
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 04.11.2014, 12:10
 2. TJ: Tamperelaiset ovat tyytyväisiä julkiseen liikenteeseen
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 05.02.2013, 13:20
 3. HKL: Matkustajat edelleen tyytyväisiä metroon ja ratikkaan
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 22.12.2011, 09:03
 4. HSL: Matkustajat tyytyväisiä Helsingin seudun liikennepalveluihin
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 25.01.2011, 14:40
 5. Helsinkiläiset ovat tyytyväisiä joukkoliikenteeseen
  kirjoittanut ratikkakuski foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.05.2008, 11:09

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •