Töölön palelukeskuksessa kokoontuvassa neulekerhossa syntyy sukkia, nalleja, nukkeja ja lapasia. Eläkeläinen Rauni Heljo on kuvannut lapasissaan Helsingin kaupunkikuvasta tuttuja menopelejä: metroja ja ratikoita. Metrolapaset syntyivät osana palvelukeskuksen järjestämää kilpailua, jossa suunniteltiin Helsingin nimikkolapanen, ”Hesanen”.
- Mietin, mistä Helsinki tunnetaan. Kirkkoja ja patsaita on muissakin kaupungeissa, joten ajattelin, että metro! Rauni kertoo.
Metrolapasen varren mustat raidat kuvaavat raiteita, sininen tausta on meren väri ja metron väri on tietysti oranssi. 

Tyttären kehotuksesta Rauni neuloi metrolapasten lisäksi ratikkalapaset, joihin hän katsoi mallia liikenteestä. Kyseessä on vanhempi ratikkamalli. Raunin taidonnäytteisiin kuuluu lisäksi metropipo.
Metrojen ja ratikoiden valikoituminen neuletöihin on osuva valinta myös siksi, että Rauni ja muut Neulekerhon jäsenet ovat julkisen liikenteen suurkuluttajia. Neulekerho on yksi palvelukeskuksen palveluista, jotka on tarkoitettu kotona asumisen tueksi. Siksi on tärkeää, että palvelut ovat helposti saavutettavissa ja julkiset kulkuyhteydet pelaavat.
Neulojamestari Rauni antaa kerhossa neuvoja myös muille neulojille ja kerhosta vinkataan, että Rauni tekee sukkia unissaankin. Lisäksi Rauni on laatinut ohjeet metro- ja ratikkalapasten tekoon kaikkia innokkaita neulojia varten.
- Jos on vähänkin matkimisen taitoa, niin kyllä onnistuu, Rauni kannustaa.
Jos lapasten tekeminen ei tahdo onnistua omin neuvoin, niin Rauni on luvannut antaa opastusta Töölön palvelukeskuksen neulekerhossa, joka kokoontuu tiistai- ja torstai-iltapäivisin.
Metrolapasen ohje
Ratikkalapasen ohje
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...