10. joulukuuta alkaen Taidelinjalla voi kokea Leikki kaupungissa -tilateoksen Rautatientorin metroasemalla, Kulmat -valokuvanäyttelyn metrossa ja Hyvät matkustajat -öljyvärityönäyttelyn ratikassa. Teokset ovat nähtävillä joulukuun loppuun asti.
Leikki kaupungissa -tilateos Rautatientorin metroasemalla muuttaa matkustajat pelinappuloiksi metroa odotellessa
Leikki kaupungissa -tilateos koostuu Jesper von Hertzenin luomasta pelistä ja Mikko Haapojan ääniteoksesta. Asemalaiturilla matkustaja voi metroa odotellessaan ratkoa neljää Helsinki-aiheista tietokilpailureittiä ja kuunnella ääniä leikkisästä pääkaupungistamme.
Aseman pelilauta perustuu Jesper von Hertzenin luomaan Nähdään Kellon alla – Vi ses under Klockan -peliin ja sen lastenversioon. Pelin kysymykset ovat sekä von Hertzenin että helsinkiläisten lasten ja nuorten käsialaa. Peliä voi pelata sekä suomeksi että ruotsiksi.
Peliä ympäröi Mikko Haapojan Helsingin reitit -sarjaan kuuluva ääniteos, joka etsii rakennetun keskeltä esiin puskevaa luontoa, iloa ja leikkiä. Helsingin reitit on projekti, joka dokumentoi ja hyödyntää kaupungin äänimaisemia erimuotoisissa installaatioissa ja performansseissa.
KULMAT // Mixed media -lehti & näyttely
KULMAT-näyttely metrovaunussa 171 koostuu Vuosaarelaisten nuorten tulkinnoista omasta arkiympäristöstään. Projektiin kuuluu myös KULMAT-lehti joka on luettavissa sähköisesti osoitteessa: http://issuu.com/your.local/docs/kulmat. Nuoret ovat käsitelleet arkiympäristöään valokuvaamalla, kirjoittamalla, piirtämällä ja maalaamalla. Projektin on ohjannut kuvataiteilija Petra Martinez.
Hyvät matkustajat – pieni tutkimusmatka kohtaamisiin
Taiteilija Suvi Titti Miettinen käytti metroa työhuoneenaan marraskuussa. Työskentelyjaksosta syntyi öljyväriteoksien sarja Hyvät matkustajat – pieni tutkimusmatka kohtaamisiin. Töissään Miettinen on maalannut sattumalta metrossa kohtaamiaan ihmisiä, jotka ovat jääneet hetkeksi hänen malleikseen.  Miettinen koostaa teossarjasta näyttelyn, joka tulee esille raitiovaunuun numero 98, joka liikkuu eri puolilla kaupunkia joulukuun ajan.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...