Kalasataman metroasemalla ihastuttanut tekstiiligraffititeos saa jatkoa, kun tekstiilimuotoilukollektiivi Concreatives rakentaa teossarjansa toisen osan Vuosaaren metroasemalle 16. joulukuuta. Kollektiivi jatkaa työtään unelma-teeman parissa ja rakentaa asemalle Unelmien puutarhan. Teoksen tyyli ja toteutustekniikka on suunniteltu Vuosaaren asema-arkkitehtuurin inspiroimina.

Concreatives tekee tekstiilitaidetta yhteisöllisillä menetelmillä. Unelmien puutarha tuo kollektiivin pitämissä tekstiilityöpajoissa esille nousseet unelmat kaikkien nähtäville ja muistuttavat unelmoinnin tärkeydestä.  Teoksen kautta tekijät haluavat rohkaista ihmisiä unelmoimaan ja elämään unelmiaan todeksi. Vuosaaren tekstiiligraffititeoksen avajaisia vietetään käsityöaiheisen ohjelman merkeissä kahdessa osassa keskiviikkona 16. joulukuuta klo 7-10 ja klo 16-18.

Concreatives-kollektiivin ydinjoukon muodostavat muotoilijat Johanna Lauhiala, Tanja Kallio, Kirsi Ranta ja Kirsi-Maria Raunio.
”Haluamme vaikuttaa muotoilun keinoin ihmisen sosiaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin, esimerkiksi suvaitsevaisuuteen ja ihmisten väliseen kommunikaatioon. Kraftivismi - jonka piiriin tekstiiligraffititkin kuuluvat - on ilmaisumuotona tärkeä osa kollektiivin toimintaa. Voisimme puhua lempeästä aktivismista – vaikuttamisesta käsityön keinoin”, kertoo Johanna Lauhiala kollektiivin toimintaperiaatteista.
HKL:n juhlavuosi lähenee loppuaan ja juhlavuoden taidefestivaalin, Taidelinjan, ohjelmassa on joulukuun aikana Vuosaaren teoksen lisäksi taidenäyttelyt metrossa ja ratikassa, Vaeltaja-ratikkakierrokset, We Jazz 2015 -ratikkakonsertit, Leikki kaupungissa -tilateos Rautatientorin metroaseman laiturilla sekä Anne Roinisen teos Kuulitko?, joka tuo kuulutuksia metroasemille viidellätoista eri murteella ja kielellä.
www.taidelinja.fi


Lue uutinen HKL:n sivuilta...