Katusoittajat esiintyivät raitiovaunujen 7A ja 7B matkustajille tiistaina 26.1. Päivän aikana testattiin IHME-nykytaidefestivaalin tilausteoksen, Ratikkasoittajien kiertueenkäytännön toteutusta. HSL ja HKL ovat IHME-festivaalin pääyhteistyökumppanit ja mukana tuomassa taidetta osaksi matkustajien arkea. 
Muusikot kutsui kiertueelle tšekkitaiteilija Kate?ina Šedá, joka haluaa luoda raitiovaunuista kohtaamispaikan, jossa matkustajat voivat kokea jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja jakaa sen muiden kanssa.
Esiintyjät ovat katusoittajia, mutta he eivät kerää rahaa, sillä festivaali maksaa heille palkkion.
Testipäivänä mukana olivat multi-instrumentalisti Antti Tolvi ja bluesrytmeistään tunnettu Marjut Salosen ja Jorma Vartiaisen duo Kaikuluotain. Lisäksi mukana oli yleisötyöntekijöitä keräämässä palautetta matkustajilta sekä HSL:n kummikoulun oppilaita testiyleisönä.  
Kiertue raitiolinjoilla maaliskuussa

Kiertueen esiintyjäkaarti täydentyy myöhemmin keväällä ja varsinainen Ratikkasoittajien kiertue toteutetaan raitiovaunulinjoilla keskiviikosta lauantaihin 16.–19. maaliskuuta ruuhka-aikojen ulkopuolella. Maaliskuun kiertueella luvassa on yleisönsä ottavia esiintyjiä iranilaisesta kitaristista duoon, jonka varustukseen kuuluvat lastenvaunut, kannettava tietokone ja megafoni.
Liikkumisen helppouden ja sujuvuuden takaamiseksi muusikoita ei nähdä ruuhkaisimmissa vaunuissa, vaan esiintymiset ajoittuvat työmatkaliikenteen ja satamien matkustajaliikenteen ruuhka-aikojen ulkopuolelle.
Kiertue on maksuton kaikille voimassa olevalla lipulla matkustaville. Kokemuksia voi jakaa somessa hashtagilla #IHME2016.
Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja HSL Helsingin seudun liikenne ovat kahdeksatta kertaa järjestettävän IHME-festivaalin pääyhteistyökumppanit.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...