Järjestelmän vuosittainen kausimaksu on 25 €, viikon kausimaksu on 10 € ja päivän kausimaksu 5 €.
Vuosittaisen kausimaksun maksavat vakituiset käyttäjät ovat kaupunkipyöräjärjestelmän keskeisin käyttäjäryhmä, ja vuoden kestävä kausimaksu on käyttäjälle edullisin tapa käyttää järjestelmää. Matkailijoita ja muita lyhytaikaisia käyttäjiä varten on erilliset päivä- ja viikkomaksut.
Kaikkiin kausimaksuihin sisältyy puolen tunnin käyttöaika ilman lisäveloitusta. Puolen tunnin jälkeen jokaisesta alkavasta puolesta tunnista veloitetaan siten, että seuraavat 30 minuuttia maksaa 0,5 €, 30 minuuttia välillä 1-2 tuntia maksaa 1 €, ja 30 minuuttia välillä 2-5 tuntia maksaa 2 €. Pyörän enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia kerrallaan.
Järjestelmän kattamalla alueella puolessa tunnissa ehtii pyöräillä alueen laidalta laidalle, minkä vuoksi yhden pyörämatkan ehtii tehdä ilman lisäveloitusta.
Käyttäjämaksu maksetaan joko järjestelmän verkkopalvelun kautta tai luottokortilla pyöräasemalla. Tämän jälkeen pyörän saa käyttöönsä tunnistautumalla matkakorttia näyttämällä tai tunnuslukunsa näppäilemällä. Hinnoittelu on malliltaan ja suuruudeltaan vastaava tai edullisempi kuin useissa muissa maissa. Helsingissä järjestelmä ei kuitenkaan ole käytössä talvikautena, joten maksut ovat hieman edullisemmat kuin vertailukaupungeissa.
Muiden joukkoliikennevälineiden tavoin käyttömaksuilla pyritään kattamaan vähintään puolet kaupunkipyöräjärjestelmän kustannuksista. Osa järjestelmästä rahoitetaan mainosmyynnillä.
Kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön vapun jälkeen alkuvaiheessa 50 pyöräaseman ja 500 pyörän laajuisena. Ensimmäisessä vaiheessa pyöräilyalue kattaa kantakaupungin ulottuen idässä Sörnäisiin, lännessä Ruoholahteen ja pohjoisessa Taka-Töölöön asti. Tavoitteena on, että vuonna 2017 olisi käytössä 1500 pyörän ja 150 aseman järjestelmä, joka kattaisi kantakaupungin Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...