• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Ratikkasoittajien kiertue valtaa raitiovaunut

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
IHME-2016-testi-33-300x200.jpg
Ratikkasoittajien kiertue soi Helsingissä tällä viikolla keskiviikosta 16.3. alkaen, kun katusoittajat maailman metropoleista esiintyvät raitiovaunumatkustajille neljän päivän ajan lauantaihin 19.3. saakka. Taiteilija Kate?ina Šedán teos Ratikkasoittajien kiertue on osa IHME-nykytaidefestivaalia.  

Musiikkia kuullaan joka päivä yli 70 tuntia kaikilla Helsingin raitiolinjoilla klo 9–15 ja klo 18–21. Liikkumisen sujuvuuden takaamiseksi esiintyjiä ei nähdä ruuhka-aikoina.

Šedán teoksen päänäyttämönä ovat Helsingin raitiovaunut. Yllätyksen elementti on sisäänrakennettu IHME-teokseen, sillä raitiovaunut esiintymispaikkoina ovat muutosalttiita eikä esityksille, lauantai-iltaa lukuun ottamatta, ole tehty aikataulua. Raitiovaunulinjoilla on myös useita vaunuja liikenteessä yhtä aikaa, ja muusikot esiintyvät vain joissakin niistä.

Ratikkasoittajien kiertue huipentuu lauantaina 19.3., kun klo 19–21 lähes koko muusikkokavalkadi esiintyy linjoilla 7A ja 7B. Kullakin esiintyjällä tai kokoonpanolla on oma keikkansa ”happy hourin” aikana.

Tutustu kiertueen esiintyjiin ja katso lauantain 19.3. keikka-aikataulu täältä!

#IHMEratikassa: voita tilausajo omalla ratikalla

Ratikkasoittajien kiertue käynnistää samalla #IHMEratikassa-kilpailun. Osallistu kilpailuun kuvaamalla kiertueelle osallistuvien muusikoiden esityksiä ja jakamalla video YouTubessa tunnisteella #IHMEratikassa! Eniten tykkäyksiä sunnuntaihin 27.3. mennessä saaneen videon tekijä voittaa kahden tunnin ajelun tilausraitiovaunulla. Tilausajon tarjoaa Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL.

IHME-teoksen ja #IHMEratikassa-kilpailun pääyhteistyökumppanit ovat HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL.

Kilpailuaika on 16.–27.3.2016.

Lue lisää kilpailusta!


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös