Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6761

  oletus Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

  Kaupunkipyörät ilmestyvät Helsingin katukuvaan ”Alepa fillareina” vapun jälkeen maanantaina. Kaupunkilaisten ja matkailijoiden elämää helpottavat kulkuneuvot tulevat osaksi julkisen liikenteen verkostoa, joten fillariarmeijaa hallinnoivat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL.
  HKL vastaa kaupunkipyöräpalvelun hankinnasta ja markkinoi palvelua yhdessä HSL:n kanssa. HOK-Elannon Alepa-ketju on kaupunkipyörien pääyhteistyökumppani ja tukee järjestelmän toteuttamista.
  – Alepa on kaupunkilainen ruokakauppa ja fillarointi on kaupunkilainen tapa liikkua. Verkostomme on sen verran laaja, että voidaan sanoa lähimmän Alepan olevan aina fillarimatkan päässä, Alepan aluejohtaja Merja Saari toteaa.
  – Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja kantamaan vastuuta ympäristöstä. Näitä asioita olemme viime aikoina nostaneet erilaisten kisojen ja kampanjoiden avulla esiin. Maaliskuussa ”liikutimme” ihmisiä ympäri Helsinkiä Sata lasissa -kisan merkeissä ja viime kesänä järjestimme koko perheen Fillariagentti-geokätköilyn. Nyt olemme osaltamme mahdollistamassa tätä kaupunkilaisten hyvinvointia ja arjen mukavuutta lisäävää palvelua, kertoo Saari.
  – Tämän tyyppinen yksityisen ja julkisen sektorin yhteishanke on Helsingin kaupungille uudenlainen ja se kytkee kaupungin eri toimijoita yhteen. Tavoitteena on kehittää kaupunkilaisille hyviä palveluita ja toimivaa ympäristöä. Siihen tarvitaan kaikki kaupungissa vaikuttavat toimijat, sanoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.
  Kaupunkipyörä on yhteiskäyttöpyörä, jonka Helsingin kantakaupungissa liikkuvat voivat lunastaa käyttöönsä. Palveluun rekisteröitymisen ja kausimaksun maksamisen jälkeen pyörällä saa ajaa puoli tuntia veloituksetta jokaisella käyttökerralla. Pidemmästä yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan pieni lisämaksu, ja viimeistään viiden tunnin kuluttua pyörä on palautettava pyöräasemalle. Rekisteröityminen kaupunkipyörien käyttäjäksi avautuu huhtikuun puolivälissä HSL:n verkkosivuilla osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyörät. Sivuilla voi jo nyt käydä tutustumassa kaupunkipyöräpalveluun. Kaupunkipyörät asemapaikkoineen tulevat mukaan HSL:n Reittioppaaseen.
  Ensimmäisessä vaiheessa pyöräasemia pystytetään kantakaupunkiin 50 ja pyöriä tulee käyttöön 500. Määrät kolminkertaistuvat kesään 2017 mennessä verkoston laajentuessa Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.
  Alepoita on kaupunkifillariasemien tuntumassa ensi vaiheessa parikymmentä ja kesällä 2017 yli kolmekymmentä.


  Lue uutinen HKL:n sivuilta...

 2. #2
  bussifriikki avatar
  Liittynyt
  02.05.2007
  Viestejä
  2365

  oletus Vs: Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

  Hupaisa aprillipila

 3. #3
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6908

  oletus Vs: Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut bussifriikki Näytä viesti
  Hupaisa aprillipila
  Oletko varma?
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 4. #4

  Liittynyt
  02.04.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  53

  oletus Vs: Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

  Miksei näihin fillareihin laitettu umpikiekkoja?
  Muutenkin mahdollisimman yksinkertainen fillari ilman mitään käsijarruja ja muita apuvälineitä on suomalaisessa kulttuurissa kaikkein kestävin ratkaisu, joskin kyllähän ne aiemmatkin jostain kumman syystä olivat monesti ties kuinka solmussa.
  Toivotaan, että tämä ns. tunnistettu asiointi edes hieman hillitsee ilkivaltaa.

 5. #5

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2252

  oletus Vs: Kaupunkifillarit kaduille Alepan väreissä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Vainma Näytä viesti
  Miksei näihin fillareihin laitettu umpikiekkoja?
  Koska umpikiekolliset pyörät olisivat tyhjää huonompi ratkaisu. Systeemi on tarkoitettu liikenteeseen, ei turistien huvipyöräilyyn satunnaisena kesäpäivänä.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Nobinan väreissä olevat bussit
  kirjoittanut Joonas Pio foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 60
  Viimeisin viesti: 31.12.2017, 13:50

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •