• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Taidetila avautuu yleisön koettavaksi Hakaniemen metroasemalla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
syd%C3%A4n1.jpg
Hakaniemen metroasemalle avautuu uudenlainen taidetila, joka kannustaa osallistumaan yhteisöllisen kaupunkikulttuurin tekemiseen. Taidetilassa järjestetään avointa toimintaa käsillä tekemisen, mutta myös taiteen ja muotoilun ympärille.
Concreatives-kollektiivin ylläpitämän taidetilan avajaisia vietetään Hakaniemen metroasemalla tiistaina 19.4.2016 kello 15–19. Avajaisissa on mahdollisuus tutustua kollektiivin tulevaan toimintaan ja kokeilla virkattua rentoutumistelttaa, sekä tehdä käsitöitä kiireettömässä ilmapiirissä. Virkattu rentoutumisteltta valmistui yhteistyössä YLE Kulttuuricocktailin kanssa ja se kannustaa kiireettömään pysähtymiseen kaupungin vilinässä.
Concreatives-kollektiivin pyrkimyksenä on yhdistää taidetta, muotoilua ja ihmisiä. Se tukee yhteisöllisen kaupunkikulttuurin tekemistä ja siihen osallistumista käsityön, taiteen ja muotoilun keinoin.
Tärkeimpänä ilmaisumuotona ryhmällä on tekstiiligraffiti, eli tekstiilin tai muun samankaltaisen materiaalin käyttö urbaanin taiteen kontekstissa. Viime vuonna kollektiivi valmisti tekstiiigraffitit Kalasataman ja Vuosaaren metroasemille osana HKL:n 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettyä Taidelinja-ohjelmakokonaisuutta.
Taidetila sijaitsee Hakaniemen metroaseman välitasanteella HKL:n Taidelinjan entisessä toimistossa. Perille löytää parhaiten laskeutumalla asemalle Hakaniemen torin kupeesta. HKL aloitti yhteistyön Concreatives-kollektiivin kanssa mahdollistaakseen Taidetilan käytön Hakaniemen metroaseman remontin alkuun saakka.
Avajaistilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös