• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunkipyörien käyttäjäksi rekisteröityminen on alkanut

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
kp_web2.jpg
Rekisteröityminen kaupunkipyörien käyttäjäksi on avautunut osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyörät. Nyt voi rekisteröityä koko kaudeksi, joka kestää toukokuun alusta lokakuun loppuun. Rekisteröityminen viikon ja päivän mittaisiksi kausiksi alkaa, kun kaupunkipyörät saadaan käyttöön eli 2. toukokuuta.
Koko kauden kausimaksu on 25 euroa, viikon kausimaksu 10 ja päivän kausimaksu 5 euroa. Kausimaksu veloitetaan maksukortilta, jonka tiedot syötetään järjestelmään rekisteröitymisen yhteydessä.
Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä saa henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin pyörän noutoa varten. Pyörän saa käyttöönsä pyöräasemalta syöttämällä pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin pyörän ohjaustangossa olevaan näyttöön. Pyöräilijätunnuksen sijaan tunnistautumisessa voi käyttää myös HSL:n matkakorttia.
Kaupunkipyörällä saa ajaa puoli tuntia veloituksetta jokaisella käyttökerralla. Pidemmästä yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan pieni lisämaksu, ja viimeistään viiden tunnin kuluessa pyörä on palautettava jollekin pyöräasemalle.
Kaupunkipyörät tulevat mukaan myös uuteen, kehitteillä olevaan Reittioppaaseen. Pyöräasemien sijainti sekä reaaliaikainen tieto saatavilla olevista pyöristä tulevat näkyviin uudessa Reittioppaassa. Kaupunkipyörät lisätään osaksi reititystä, eli niitä tarjotaan yhdeksi kulkuvaihtoehdoksi muiden joukkoliikennemuotojen rinnalla. Kehitteillä olevaan Reittioppaaseen pääsee tutustumaan osoitteessa beta.reittiopas.fi/kaupunkipyörät.
Kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön alkuvaiheessa 50 pyöräaseman ja 500 pyörän laajuisena. Asemia on aluksi Taka-Töölöstä ja Sörnäisiin. Rakennustyöt pyöräasemia varten ovat jo käynnissä kantakaupungin alueella. Tavoitteena on, että vuonna 2017 olisi käytössä 1 500 pyörän ja 150 aseman järjestelmä, joka ulottuu Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös