HKL:n Pyöräkeskus Narinkkatorilla auttaa ja neuvoo pyöräilijöitä tänäkin vuonna toukokuun alusta lokakuun loppuun asti. Keskus on auki maanantaista lauantaihin kello 10.00 ja 18.00 välillä. Pyöräkeskus aukeaa 2. toukokuuta kaupunkipyöräpalvelun avajaisten yhteydessä.
Pyöräkeskuksen ydintoimintaan kuuluvat pyörän kunnossapitoon liittyvät käytännön neuvot ja pienimuotoiset pikahuollot. Henkilökunta auttaa ja neuvoo myös kaupunkipyörien käytännön opastuksessa sekä muissa pyöräilyasioissa reittivalinnoista liikennesääntöjen kertaamiseen. Pyöräkeskus on luonteeltaan yleisen ilmoitustaulun kaltainen ja niin pyöräilyväen kuin muun kansan kohtaamispaikka.
Keskuksella voi itse huoltaa pyöränsä neuvovan mekaanikon opastuksella. Yksi Pyöräkeskuksen pääfunktioita onkin tarjota kaupunkilaisille tilat, työkalut ja opastus polkupyörien huoltoon - näin kannustetaan myös omatoimisuuteen ja uusien taitojen opetteluun.
Metrosuutarilta Kampin keskuksesta voi lainata pyörän perushuoltoon liittyviä työkaluja myös Pyöräkeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella. Suutari on auki ma-pe 7–21, la 10–18 sekä su 12–18.
Pyöräilyaiheisten tapahtumien järjestäminen on pyöräkeskuksen konttiympäristössä maksutonta. Tapahtuman järjestäjälle voidaan keskuksen puolesta tarjota äänentoistolaitteet, sähköt ja kaksi konttia, joista toinen toimii lavana. Konttien ympäristössä järjestettäville tapahtumille ei tarvita erillisiä tapahtumalupia.
Pyöräkeskukseen voi ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 040 081 7082 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info @ pyorakeskus.info. Pyöräkeskuksen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.pyorakeskus.info.
Pyöräkeskus on toteutettu Helsingin kaupungin ja yksityisten yrittäjien yhteistyönä. Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL vastaa keskuksen ylläpidosta yhteistyössä Velobia Bike Company kanssa. Keskus on yksi Helsingin kaupungin pyöräilyn edistämiseen lukeutuvista hankkeista.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...