• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Ruusuvaunut kiskoilla äitienpäivänä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
ruusuvaunu.jpg
HKL ja HSL tarjoavat ruusuvaunuajeluja äitienpäiväsunnuntaina 8.5. Perinteinen äitienpäivän ruusuratikka saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurakseen ruusumetron. Ruusuvaunuissa kuljettajat jakavat äideille ruusuja ja kaikille matkustajille tarjoillaan musiikkielämyksiä.
Ruusuratikkana on Artic-vaunu ja ruusumetrona yksi HKL:n uusista M300-sarjan metrojunista, johon matkustajat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa. Varsinaiseen matkustajaliikenteeseen ensimmäinen uusista junista tulee myöhemmin.
Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli – Mannerheimintie keskustaan – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Snellmaninkatu – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo – Ooppera – Runeberginkatu – Töölön halli. Lähdöt ovat Töölön hallilta tasatunnein klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.
Ruusuratikan tunnistaa linjakilvestä Ruusuratikka/Rosenvagen ja sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Ruusuratikan kyytiin pääsee kaikilta pysäkeiltä. Ratikka pysähtyy joksikin aikaa Kauppatorille, jossa kuljettajat jakavat äideille ruusuja.
Ruusuratikassa matkustajia ilahduttaa helsinkiläisduo Kaikuluotain, jonka muodostavat Marjut Salonen (laulu) ja Jorma Vartiainen (kitara). Ohjelmisto valitaan huolella; jokaisesta coverista pyritään tekemään mahdollisimman omanlainen sovitus. Sovitusten lisäksi Kaikuluotain tuottaa omaakin musiikkia.
Ruusumetro ajaa Itäkeskuksen ja Ruoholahden välillä. Juna lähtee Itäkeskuksen keskiraiteelta klo 11.03, 12.03 ja 13.03. Keskiraide on keskustan suuntaan menevän raiteen vieressä. Ruoholahdesta junan lähtöajat ovat klo 11.27, 12.27 ja 13.27. Juna pysähtyy kaikilla asemilla ja liikennöi normaalin metrojunan tapaan muun liikenteen välissä.
Ruusumetron tunnistaa sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Aikataulujen salliessa kuljettajat jakavat ruusuja myös Itäkeskuksen keskiraiteen laiturilla ennen junan lähtöä.
Ruusumetrossa esiintyy nelihenkinen Werner Bros -show. Esitys on taidokasta musisointia, huumoria ja positiivista miesenergiaa. Werner Bros -show’n ohjelmistoon mahtuu musiikkia nykypäivästä aina 1930-luvulle saakka.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös