Uudet kaupunkipyörät ovat olleet osa Helsingin kaupunkiliikennettä viikon ajan. Pyörillä poljettiin ensimmäisellä viikolla kaikkiaan 15 471 matkaa, yhdellä pyörällä ajettiin keskimäärin 6 matkaa päivässä.
Palveluun rekisteröityminen alkoi huhtikuun puolivälissä, ja palvelun avajaisviikon loppuun mennessä kaupunkipyörien käyttäjiksi oli rekisteröitynyt 4073 polkijaa. Palveluun rekisteröidytään osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Rekisteröitymisen yhteydessä valitaan päivän, viikon tai lokakuun loppuun asti kestävä käyttökausi. Kausimaksu veloitetaan maksukortilta, jonka tiedot syötetään järjestelmään.
Yhden matkan pituus oli avajaisviikolla keskimäärin 3 km ja matkan kesto 24 minuuttia. Jos yksittäisen matkan kesto jää alle puolen tunnin, ei polkemiselle tule kausimaksun lisäksi muita kuluja. Ylimenevästä ajasta veloitetaan erikseen maksukortilta, jonka tiedot syötetään palveluun rekisteröitymisen yhteydessä. Puolen tunnin yli menevästä ajasta tulee lisäveloitus riippumatta siitä, onko käyttäjä maksanut päivän, viikon tai koko kauden kattavan kausimaksun.
Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä, minkä vuoksi yksittäiset käyttökerrat on hyvä pitää lyhyinä ja pyörät kierrossa. Kaupunkipyöräpalvelun ensimmäisellä viikolla yhdellä pyörällä ajettiin keskimäärin 6 matkaa päivässä.
Kaupunkipyöräily oli avajaisviikolla erityisen aktiivista Etelä-Helsingin alueella: suosituin lähtö- ja pääteasema oli Kaivopuisto. Myös muut asemat, joilla on ollut eniten pyörien käyttöönottoa ja palautuksia, sijaitsevat eteläisessä Helsingissä. Nämä asemat ovat Laivasillankatu, Kapteeninpuistikko, Sepänkatu ja Viiskulma. Uudesta, kehitteillä olevasta Reittioppaasta voi tarkistaa pyörien saatavuuden eri asemilla sekä asemien sijainnit ja reititykset. Uusi Reittiopas löytyy osoitteessa beta.reittiopas.fi/kaupunkipyörät.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...