• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsingin kaupunkipyörien käyttäjämäärät kansainvälistä tasoa – jo lähes 80 000 ajettua matkaa!

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
k_pyora.jpg
Kaupunkipyörät ovat rullanneet Helsingin kaduilla reilun kuukauden verran. Ensimmäisen kuukauden loppuun mennessä pyörillä oli ajettu 77 062 matkaa. Yhdellä pyörällä ajettiin keskimäärin kuusi matkaa päivässä.
Toukokuun loppuun mennessä kaupunkipyörien käyttäjiksi oli rekisteröitynyt yhteensä 11 558 henkilöä. Suurin osa rekisteröityneistä, 10 736 henkilöä, oli rekisteröitynyt koko lokakuun loppuun asti kestäväksi kaudeksi. 284 henkilöä oli rekisteröitynyt viikoksi ja 538 päiväksi. Pyörien käyttäjiksi rekisteröidytään osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.
Yhdellä pyörällä ajettiin toukokuun aikana keskimäärin 6,3 matkaa päivässä.

- Käyttäjämäärät ovat jo nyt kansainvälisesti onnistuneella tasolla. Vilkkaimpana päivänä, keskiviikkona 25. toukokuuta, tehtiin jokaisella pyörällä noin 8,6 matkaa. Keskimääräinen käyttömäärämme on samaa luokkaa kuin Pariisissa ja huippupäivänä 25.5. luku oli suurempi. Esimerkiksi Lontoossa matkoja tehdään pyörien määrään nähden vähemmän kuin Helsingissä, kertoo projektipäällikkö Samuli Mäkinen HKL:ltä.

- Palautetta pyöristä on tullut paljon. Esimerkiksi lisäasemia on toivottu, ja niitä tuleekin ensi vuonna lisää palvelun kasvaessa täyteen mittaansa 150 aseman ja 1500 pyörän laajuiseksi. Toiveet lisäasemista otetaan huomioon asemaverkoston laajennuksen suunnittelussa, sanoo Mäkinen.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja tietoa esimerkiksi kaupunkipyörien käyttömaksuista löytyy osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. HSL on myös tehnyt kaupunkipyörien käyttöönotosta videon, joka löytyy osoitteesta: https://youtu.be/uCBKXB4GTr4. Kaupunkipyöräasemien paikat ja pyörien saatavuustiedot kannattaa tarkistaa HSL:n uudesta, mobiilioptimoidusta Reittioppaasta beta.reittiopas.fi.
 


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös