Metroliikenteessä ajetaan 2,5 minuutin vuorovälillä lauantaina 11. kesäkuuta. Normaalia lyhemmällä vuorovälillä liikennöidään noin klo 10–18 Itäkeskuksen ja Kampin välillä. Taustalla on länsimetron liikenteen aloitus ensi elokuussa, jolloin metro alkaa kulkea arkisin ruuhka-aikaan 2,5 minuutin välein.
Käytännössä kokeilu toteutetaan lisäämällä ylimääräisiä junia normaaliin lauantailiikenteeseen. Normaalissa liikenteessä metrojunat kulkevat viikonloppuisin Itäkeskus–Ruoholahti-välillä viiden minuutin välein.
Tulevana lauantaina ylimääräiset junat kulkevat joko Mellunmäen tai Vuosaaren ja Kampin välillä. Siten Itäkeskus–Kamppi-välille muodostuu 2,5 minuutin vuoroväli. Metron itäisillä haaroilla on kokeilun aikana käytössä vuoroväli, jossa 2,5 ja 7,5 minuuttia vuorottelevat. Lännessä metrot kulkevat Ruoholahden ja Kampin välisellä osuudella normaalien aikataulujen mukaan viiden minuutin välein. Myös lauantaiaamun ja -illan liikenne ajetaan normaalien aikataulujen mukaan.
Metroliikenteen 2,5 minuutin vuorovälikokeilu liittyy länsimetron liikenteen aloitukseen ensi elokuussa. Metroliikenne laajenee 15.8.2016 Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään, minkä jälkeen metroa liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Ruuhka-ajan vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus on 2,5 minuuttia.
Tiheän vuorovälin vuoksi keskimääräinen odotusaika metroasemilla lyhenee merkittävästi, mutta samalla esimerkiksi sulkeutuvien ovien väliin juokseminen viivästyttää metroliikennettä nykyistä herkemmin. Lauantain 11.6. vuorovälikokeilulla onkin tarkoitus varmistaa, että 2,5 minuutin vuoroväli toimii ja liikenne on sujuvaa.
 
Länsimetrofaktoja:
• Metroliikenne laajenee 14 kilometrillä Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään 15.8.2016. Uudella osuudella on kahdeksan uutta asemaa.
• Metron uusi kokonaispituus on 35 kilometriä ja asemia on yhteensä 25.
• Metroa liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Ruuhka-ajan vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus on 2,5 minuuttia.
• Liikenteeseen tulee nykyisen kaluston lisäksi uusia M300-metrojunia.
• Etelä-Espoon bussilinjasto muuttuu, ja valtaosa busseista kulkee Matinkylän tai Tapiolan metroasemille. Suorat Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevat linjat lakkaavat. Myös Lauttasaaren bussilinjasto muuttuu liityntäpainotteiseksi.
• Metro laajenee Matinkylästä edelleen Kivenlahteen seuraavan vuosikymmenen alussa.
www.hsl.fi/lansimetro


Lue uutinen HKL:n sivuilta...