• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Länsimetron liikenteen aloittaminen viivästyy

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
linjasto.jpg
Länsimetron liikenne ei käynnisty 15. elokuuta. Asiasta päätettiin tänään Länsimetron hallituksen kokouksessa. Turvallisuuteen liittyvien taloteknisten järjestelmien testausten viivästyminen lykkää metroliikenteen aloitusta.
”Länsimetron rakentaminen on pitkä prosessi, ja viimeisiä toimia ennen metroliikenteen alkamista ovat kaikkien järjestelmien koekäytöt. Nämä ovat osoittautuneet odotettua vaativammiksi tehtäviksi”, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen. ”Matkustajaliikenteen aloittamista on lykättävä siihen saakka, että käytössä on turvallinen ja toimiva metro. On äärimmäisen valitettavaa, että tästä väistämättä koituu haittaa. Turvallisuus on kuitenkin tärkein.”
HSL muokkaa uutta bussilinjastoa
Tarkkaa aikaa metroliikenteen käynnistymiselle ei vielä tässä vaiheessa voi sanoa, sillä ennen kuin metro voidaan ottaa osaksi seudun liikennejärjestelmää, sen on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset. Tämä vaatii kaikkien järjestelmien testaamista ja sitä, että viranomaiset ovat hyväksyneet metron tilat järjestelmineen.
”Olemme todella pahoillamme matkustajille aiheutuvasta haitasta”, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. ”Alamme nyt suunnitella Espoon ja Lauttasaaren bussilinjastoa tämän mahdollisesti kuukausia kestävän poikkeustilanteen mukaiseksi.”
Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu joka tapauksessa 15. elokuuta ja HSL muokkaa uutta linjastoa tarvittavilta osin, jotta Etelä-Espoosta, Lauttasaaresta ja Kirkkonummelta saadaan metroa korvaavat yhteydet Helsinkiin. Reittien ja aikataulujen suunnittelu aloitetaan HSL:ssä, ja HSL kertoo asiakkailleen uusista linjoista myöhemmin kesän aikana. HSL on ensi viikon aikana asiasta yhteydessä Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa liikennöiviin bussiyrityksiin.
Myös rantaradan junia pyritään pidentämään ruuhka-aikoina elokuun puolestavälistä alkaen.
Valitettavasti bussiyhteydet Etelä-Espoosta ja Lauttasaaresta eivät kuitenkaan tule olemaan yhtä kattavia kuin nykyisin, sillä uudet bussilinjat on jo kilpailutettu ja sopimukset tehty.
Nykyiset linjat eivät voi jatkaa liikenteessä 14.8. jälkeen, sillä liikennöitsijöiden kanssa tehdyt sopimukset umpeutuvat pääosin kesäaikataulukauden päättyessä.
”Teemme kaikkemme, että kaikki pääsisivät kulkemaan mahdollisimman hyvin myös Etelä-Espoossa, Lauttasaaressa ja Kirkkonummella”, Rihtniemi sanoo.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös