Metrossa kokeiltiin lauantaina 11.6. Itäkeskuksen ja Kampin välillä normaalia tiheämpää kahden ja puolen minuutin vuoroväliä ja liikenne sujui ilman häiriöitä.
”Kokeilu osoitti, että turvalaitejärjestelmän kapasiteetti ei aseta esteitä liikennöidä nykyistä tiheämmin”, valvomoinsinööri Juhana Hietaranta HKL:stä sanoo. ”Lauantaipäivänä tehty koe ei tosin anna täyttä kuvaa siitä, millaista arjen ruuhka-ajan liikenne olisi kahden ja puolen minuutin välein. Mutta tulos oli joka tapauksessa lupaava.”
Tiheä vuoroväli lyhentää merkittävästi odotusaikaa metroasemilla. Toisaalta esimerkiksi sulkeutuvien ovien väliin juokseminen viivästyttää metroliikennettä nykyistä herkemmin.
Kokeilu tehtiin länsimetron vuoksi. Kun metro jatkuu Ruoholahdesta Matinkylään, junat kulkevat  väleillä Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Ruuhka-ajan vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus on 2,5 minuuttia. Tätä nykyä metrojunat kulkevat viikonloppuisin Itäkeskus–Ruoholahti -välillä viiden minuutin välein.
Länsimetro Oy:n hallitus päätti perjantaina 10.6., että liikenne Ruoholahdesta länteen ei käynnisty 15. elokuuta, kuten oli alun perin suunniteltu. Aloitus lykkääntyy turvallisuuteen liittyvien järjestelmien testauksen vuoksi.
Kaikki hankkeessa mukana olevat kuitenkin jatkavat työtään, jotta liikenne saadaan käynnistettyä mahdollisimman nopeasti, ja että kulkeminen on turvallista myös metron uudella osuudella. Siksi HKL ja HSL toteuttivat tiheän vuorovälin kokeilun suunnitelmien mukaan.  


Lue uutinen HKL:n sivuilta...