Kaupunkipyörien käyttäjäksi voi rekisteröityä päiväksi tai viikoksi maksupäätteellisellä pyöräasemalla. Tällöin matkakorttia ja HSL-tunnusta ei tarvita.
Matkailijalle kätevin tapa ottaa kaupunkipyörä käyttöön on suunnata jollekin viidestä maksupäätteellisestä kaupunkipyöräasemasta – Kaivopuisto, Unioninkatu, Rautatientori/itä, Kiasma ja Hakaniemen metroasema. Asemilla on maksupäätteet, joilla voi rekisteröityä kaupunkipyörän käyttäjäksi kuluvan päivän loppuun tai viikoksi maksukortilla ilman internetissä tapahtuvaa ennakkorekisteröitymistä.
Päiväksi rekisteröityvä henkilö voi samalla kertaa ostaa käyttöoikeuden 1-4 pyörään. Maksupäätteitä käytetään seuraamalla näytölle tulevia ohjeita. Asiointikieleksi voi valita suomen, ruotsin tai englannin. Koko kaudeksi, joka kestää lokakuun loppuun asti, voi rekisteröityä kaupunkipyörien verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.
Kaikkiin kausiin sisältyy jokaisella pyörän käyttökerralla puolen tunnin veloitukseton käyttöaika ja mahdollinen lisäaika veloitetaan käyttäjän maksukortilta. Kaupunkipyörän käyttöönottoa havainnollistavan HSL:n videon voi käydä katsomassa osoitteesta https://youtu.be/uCBKXB4GTr4.
Kaupunkipyöräjärjestelmän käytännön ylläpidosta ja asiakaspalvelusta vastaa CityBike Finland. Heille voi lähettää sähköpostia osoitteeseen contact(at)citybikefinland.fi tai soittaa numeroon 09 425 788 10.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...