HKL:n kuljettajien työvaatteiden suunnittelukilpailu, ”HKL:n työvaatteet 2018”, on avautunut. Tavoitteena on saada raitiovaunun- ja metrojunankuljettajille uusi ja raikas työvaatekokonaisuus. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vaatesuunnittelijat.
Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) vastaa laadukkaasta ja turvallisesta metro- ja raitioliikenteestä.  HKL:ssä työskentelee noin 440 raitiovaunun- ja 150 metrojunankuljettajaa.
Kuljettajien nykyinen vaatemallisto otettiin käyttöön vuonna 2006. HKL haluaakin nyt uudistaa kuljettajiensa työvaatteiden ilmeen järjestämällä suunnittelukilpailun ”HKL:n työvaatteet 2018”. Uudet vaatteet on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2018 alussa.
Kilpailutehtävänä on suunnitella raitiovaunun- ja metrojunankuljettajille heidän työtehtävissään hyvin toimiva, käytännöllinen ja HKL:n ilmeen ja imagon mukainen uusi, raikas ja innovatiivinen työvaatekokonaisuus.
Kilpailu on avoin, ja siihen voivat osallistua kaikki vaatesuunnittelijat. HKL solmii kilpailussa jatkoon valitun suunnittelijan kanssa suunnittelijasopimuksen. Sopimuksessa sovitaan mm. kilpailukuvien jatkokehittämisestä tarkemmiksi tasokuviksi ja tuotteiden työohjeiden tekemisestä vaatteiden tulevan valmistajan kanssa. Vaatteiden valmistaja kilpailutetaan myöhemmin.
Kilpailuaikaa on 31.8.2016 asti. Tulokset ilmoitetaan syyskuun 2016 loppuun mennessä.
Lisätietoa kilpailusta ja virallinen kilpailumateriaali löytyy osoitteesta www.hkl.fi/tyovaatekilpailu.  


Lue uutinen HKL:n sivuilta...