Metroasemille tulee elokuun lopussa helsinkiläisten työstämiä valokuvia, jotka kertovat eri kaupunginosien tunnelmasta. Helsingin kaupunki on antanut kaksisataa raiteiden takana olevaa suurta mainostaulua kaupunkilaisten käyttöön Ruoholahden, Rautatientorin, Sörnäisten, Itäkeskuksen ja Kontulan asemilla. Näyttelyn avajaistapahtumassa lauantaina 3.9.2016 Hurjaruuthin sirkushahmot vievät metromatkalle teosten luo.
Metroasemille tulevissa teoksissa näkyy etenkin lasten ja nuorten näkökulma kaupunkiinsa. Rautatientorin seutua ja Kontulaa ovat kuvanneet Helsingin kaupungin kesätöihin palkkaamat nuoret, ja Itäkeskuksen ja Ruoholahden asemien ilmeen ovat luoneet Suomen valokuvataiteen museon valokuvausleireillä olleet 7-14 -vuotiaat lapset. Sörnäisten aseman kuvitus toteutettiin useissa avoimissa työpajoissa mm. palvelukeskuksissa ja kaupunkitapahtumissa. Niissä ikähaitariin mahtuivat niin leikki-ikäiset kuin vanhukset.
”Mainospaikkojen antaminen kaupunkilaisten käyttöön on mahdollisuus elävöittää metroasemia ja tuoda esiin niiden omaa luonnetta. Asemat nivoutuvat samalla voimakkaammin osaksi oman alueensa ja asukkaidensa identiteettiä”, sanoo HKL:n palvelukehitys- ja viestintäpäällikkö Elina Norrena.
Lauantain avajaisissa pääset metroon sirkushahmojen kanssa

Näyttelyn avajaiset ovat metrossa lauantaina 3.9.2016 kello 13 -16. Tapahtuman avaa Rautatientorin Kompassiaukiolla apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Metromatkalle lähdetään Hurjaruuthin sirkushahmojen kanssa.
”Helsinki on vaikuttavien ihmisten, tekojen ja kohtaamisten kaupunki. Yksi kohtaamispaikka on juuri metro, joka kulkee omaleimaisten kaupunginosien läpi. Metrotaideprojektin valokuvat ovat upeita väläyksiä, jotka kutsuvat tutustumaan uusiin naapurustoihin ja laajentamaan omaa Helsinki-kuvaa”, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sanoo.
Avajaiset alkavat Kompassiaukiolla klo 13.00 ja jatkuvat metrossa seuraavasti:
14.08 Metroon Rautatientorilla
14.26 Saapuminen Kontulaan & näyttely
14.43 Metroon Kontulassa
14.47 Saapuminen Itäkeskukseen & näyttely
15.02 Metroon Itäkeskuksessa
15.12 Saapuminen Sörnäisiin & näyttely
15.31 Metroon Sörnäisissä
15.38 Saapuminen Ruoholahteen & näyttely
Syksyllä tunnelmia tallennetaan videoille

Helsingin kaupunginkanslian vetämä pilottihanke on toteutettu HKL:n, nuorisoasiainkeskuksen ja kulttuurikeskuksen yhteistyönä. Kummitaiteilijoina projektissa työskentelivät Heidi Lunabba, Kastehelmi Korpijaakko, Tekla Inari ja Patrik Rastenberger.
Kaupunginosien tunnelmien keruu jatkuu syksyn aikana videoiden muodossa Helsinki-kanavalla (helsinkikanava.fi). Siellä ovat myös projektin vaiheista kertovat videot ja asemakohtaiset koosteet kaikista teoksista. Jaa oma Helsinkisi: oma.helsinkikanava.fi.
Lisätiedot

- Blogi: brandnewhelsinki.fi/ole-hyva-helsinki (lyhyesti: bnh.fi)
- facebook.com/olehyvahelsinki/
- Kuvat: instagram.com/olehyvahelsinki/


Lue uutinen HKL:n sivuilta...