• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL valmistelee raitiovaunujen lisähankintaa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n johtokunta käsittelee torstain kokouksessaan hankepäätöstä 20 uuden raitiovaunun hankinnasta Helsinkiin. Valmistelu liittyy HKL:n raitiovaunukaluston kokonaismäärän ja kaluston esteettömyyden säilymiseen riittävänä kaikissa tulevaisuusnäkymissä.
HKL:n nykyisestä kalustosta 1990-luvun loppupuolella hankitut, Bombardierin valmistamat Variotram-vaunut eivät tehtyjen mittausten, asiantuntijalausuntojen ja HKL:n kokemusten perusteella kestä sellaista elinkaarta kuin hankintavaiheessa on määritelty. Ongelmia on mm. korirakenteessa.
HKL solmi Bombardier Transportation Finland Oy:n kanssa vuonna 2007 huolto- ja kunnossapitosopimuksen, jossa Bombardier sitoutui huoltamaan ja kunnossapitämään vaunuja niin, että niille määritellyt päivittäiset käytettävyystavoitteet saavutetaan. Tämä huoltosopimus on loppumassa keväällä 2018. HKL ja Bombardier käyvät parhaillaan neuvotteluja sopimuksen mahdollisesta jatkosta. Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä ja ne jatkuvat vielä syys-lokakuun ajan. Nyt valmisteltavalla vaunuhankinnalla HKL haluaa kuitenkin varautua myös siihen vaihtoehtoon, että sopimusta ei jatketa ja Variotram-vaunut poistuvat hallitusti liikenteestä.
Mikäli HKL:n johtokunta hyväksyy sille esiteltävän hankepäätöksen, jatkuu asian käsittely kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa syksyn aikana.
-Hankepäätös haluttiin saada käsittelyyn jo ennen Variotram-neuvottelujen päättymistä. Varmistaaksemme riittävän vaunumäärän liikennettä varten tulee päätöksenteon asiassa edetä ripeästi siinä tapauksessa, että neuvotteluissa Bombardierin kanssa ei päädyttäisi tyydyttävään lopputulokseen, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
Mikäli vaunuhankinnan tarve tulee ja sekä HKL:n johtokunta, kaupunginhallitus että -valtuusto ovat hankepäätöksen hyväksyneet, käsittelee HKL:n johtokunta varsinaista vaunujen hankintapäätöstä loppuvuodesta. Tällä aikataululla 20 vaunun hankinta ehditään toteuttaa vuoteen 2018 mennessä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös