• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Raitiovaunut 2, 3, 4, 6, 6T, 7A, 7B ja 9 poikkeusreiteillä la 24.9.

Harvoin nähtyjä poikkeusreittejä tiedossa linjoilla 6, 7 ja 9.

HSL sanoi:
Raitiolinjat 2, 3, 4, 6T, 7A, 7B ja 9 liikennöivät poikkeusreittejä la 24.9 n. klo 12.15-13.15 mielenilmauskulkueen vuoksi

2 ja 3 liikennöivät Pursimiehenkadulle linjan 1A päätepysäkille. Eteläranta, Hakaniemi ja Rautatieasema jää ajamatta.

4 liikennöi Hietalahteen linjan 6 päätepysäkille. Aleksanterinkatu ja Katajanokan reittiosuus jää ajamatta.

6T liikennöi Hämeentieltä Helsinginkadun ja Mannerheimintien kautta Länsisatamaan. Hakaniemen ja Rautatieaseman reittiosuus jää ajamatta.

7A liikennöi Kolmikulmaan reittiä Hämeentie – Helsinginkatu – Mannerheimintieja edelleen Mannerheimintien ja Nordenskiöldinkadun kautta Pasilan asemalle. Hakaniemen, Hakaniemen ja Kruunuhaan reittiosuus jää ajamatta.

7B liikennöi Kolmikulmaan ja edelleen Mannerheimintien ja Helsinginkadun kautta Pasilaan. Aleksanterinkadun, Kruunuhaan ja Hakaniemen reittiosuus jää ajamatta.

9 liikennöi Helsinginkadun, Mannerheimintien ja Bulevardin kautta Länsisatamaan. Hakaniemen ja Kampin reittiosuudet jäävät ajamatta.
 
On siinä vilskettä Helsinginkadulla (6,7,8,9), Bulevardilla (2,3,4,6,9) ja Mannerheimintien alkupäässä (4,6,7,8,9,10). Kakkoskolmosen reittiä en tuosta oikein hahmottanut, meneekö sekin itälenkilleen Mansku-Hesari -reittiä?
 
On siinä vilskettä Helsinginkadulla (6,7,8,9), Bulevardilla (2,3,4,6,9) ja Mannerheimintien alkupäässä (4,6,7,8,9,10). Kakkoskolmosen reittiä en tuosta oikein hahmottanut, meneekö sekin itälenkilleen Mansku-Hesari -reittiä?

Siltähän tuo vaikuttaa. Kolmosena Hesarin ja Manskun kautta Perämiehenkadulle josta Kakkosena takaisin. Ja vice versa.
 
Meneeköhän tämä nyt ihan putkeen? Istun ravitsemusliikkeessä Caloniuksenkadulla, ja tästä menevät ohi lähes kaikki Hesan ratikkalinjat: 4, 6, 8, 9 ja 10.

Antero
 
Tilanteet muuttuvat ja sen mukaan on elettävä.
Näin tietenkin. Ihmettelin vain, kun katselin tabletilta HSL:n liikenneinfoa HSL:n nettisivulta. Siellä näkyi, että tieto oli päivitetty viimeksi 12:45, ja näkyvissä olivat silloin kartoilla varustetut linjatiedot. Lauantain mielenosoituksista minulla ei ollut tietoa, kun tulin Suomeen myöhään perjantai-iltana, eikä viikolla ollut aikaa seurata kotimaan uutisia. Eli oli täysi yllätys nähdä vilkasta raitioliikennettä Caloniuksenkadulla.

Periaatteessa kyllä ihmettelen sitä, miksi mielenosoitusten pitää antaa sekoittaa raitioliikenne näin totaalisti. Jos tapahtuma alkoi Narinkkatorilta ja marssi vei sieltä Senaatintorille, tämän voi hoitaa lähes täysin raitioliikennettä sotkematta. Näiden aukioiden välillä on jopa vaihtoehtoisia marssireittejä siten, ettei ole tarvetta marssia kuin raitiotien poikki. Tätä varten ei tarvitse raitioliikennettä keskeyttää, vaan marssijat voivat seisahtua muutamaksi sekunniksi päästämään raitiovaunut marssijonon poikki.

Keväällä viimeksi katselin, miten mielenosoittajat marssivat Kaivokatua ja Mannerheimintietä ja raitioliikenne toimi autokaistoilla marssivan joukon vieressä ongelmitta. Miksi esimerkiksi Aleksanterinkatua käytetään marsseihin, kun vieressä on Pohjois-Esplanadi, jossa marssiminen ei häiritse joukkoliikennettä. Mielenosoitushan ei ole Aleksanterinkatuun liittyvä tapahtuma kuten on joulukadun avajaistapahtuma.

Antero
 
Eiköhän vastaus sekä poikkeusreittien paikkansapitämättömyyteen, varakääntöpaikkojen puuttumiseen että kaikenmaailman kissanristiäisten kulkuereitteihin ole loppujen lopuksi se, ettei ketään kiinnosta riittävän paljon. Jotakuta yksittäistä virkamiestä voikin kiinnostaa, ja noista aika poikkeuksellisista poikkeusreittisuunnitelmista näkyi, että kyllä asiaan on varauduttu ja hommaa pohdittu niin paljon kun nyt tuollaiseen tilanteeseen voi varautua. Mutta varakääntöpaikkaa jos ehdottaa, niin sillehän joku laskee H/K:n ja toteaa, ettei kannata. Kulkuereittejä voi poliisi muuttaa, mutta ei sitä kiinnosta. Sotilasvala Senaatintorilla ja ratikat poikkeusreiteillä on ehkä kaikkein surkuhupaisin esimerkki. Ei se vala edellytä mitään sotakaluston tuomista sinne, ja jos edellyttääkin, niin kyllä se ajolankojoen alta mahtuu niin kuin mahtuu harjoituksiinkin mentäessä. Ja voi sen valan pitää Kasarmitorillakin. Ja niin edelleen.

Loppujen lopuksi kyse on vain siitä, miten raitioliikenne meillä on tosiasiallisesti priorisoitu.

Toivoa sopii, että Tampereella prioriteetit ovat hiukan toisenlaiset kuin Helsingissä.
 
Takaisin
Ylös