• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Tarkkana lehtikelillä!

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
lehtikelikuva_web.jpg
Ratikkakiskoilla on menossa vuoden liukkain aika, joka syksyinen lehtikeli. Lehdet jyräytyvät raitiovaunun pyörien alla öljymäiseksi massaksi, jolla vaunut luistelevat pahimmillaan kuin vesiliirrossa. Jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja autoilijoiden kannattaa liikkua raitiokiskojen lähettyvillä erityisen varovasti, sillä lehtikelillä raitiovaunujen jarrutusmatka pitenee huomattavasti.
Viime hetken kadunylityksiä on syytä välttää, jos ratikka on tulossa. Jalankulkijoiden kannattaa myös laittaa vaatteisiinsa heijastimia, jotta kuljettajat ennättävät reagoida heihin pimeässä.
Matkustaja tuntee lehtikelin nykivästä menosta. Lehtikeli hidastaa joskus matkantekoa niin, että aikatauluissa on vaikea pysyä.
HKL:n harjavaunut ovat ahkerasti ajossa, mutta putoilevia lehtiä leijailee kiskoille nopeasti tuulen ja ilmavirtausten mukana.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Kyl on taas sellasta, että yritetään sysiä muiden tienkäyttäjien ongelmaksi, kun ratikka ei pysähdy. Vähän niin kuin Liikenneturma ja poliisi ohjeistavat fillaristeja. Et oo väistämisvelvollinen, mutta parempi väistää, koska jäät toiseks. Suomalainen liikennekulttuuri on kyllä edelleen kivikaudella. Säännöt on sääntöjä, mutta isomman oikeus on isomman oikeutta.

Tai sit tää oli HKL:n viestintää kuljettajilleen median välityksellä, tms. urpåilua, jota on vähän vaikea käsittää.
 
Takaisin
Ylös