• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: NIB rahoittaa energiatehokkaiden raitiovaunujen hankinnan Helsingissä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
artic.jpg
Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ovat solmineet 60 miljoonan euron sopimuksen pitkän aikavälin lainasta, jolla rahoitetaan 40 uuden raitiovaunun osto suomalaiselta valmistajalta Transtechiltä.
Lainalla, jonka laina-aika on 20 vuotta, rahoitetaan raitiovaunujen osto osana Helsingin kaupungin investointiohjelmaa julkisen liikenteen palvelun laadun ja tuottavuuden parantamiseksi. HKL ostaa 40 energiatehokasta, matalalattiaista Artic-raitiovaunua, joilla korvataan tällä hetkellä käytössä olevista malleista 1970-luvulla valmistetut.
Helsingin kaupunki ja suomalainen valmistaja Transtech Ltd, joka on osa Škoda Transportation -konsernia, ovat suunnitelleet uudet raitiovaunut yhteistyössä. Uusi kalusto on entistä energiatehokkaampi, parantaa matkustusmukavuutta ja helpottaa kulkemista pyörätuoleilla ja lastenrattailla. Lisäksi matkustajakapasiteetti on 50 % suurempi kuin vanhoissa malleissa.
”NIB:llä on pitkä historia osallistumisesta Helsingin kaupungin julkisen liikenteen kehittämisen rahoittamiseen. Tehokkaan ja helppokäyttöisen julkisen verkoston luominen päivittäistä lähijoukkoliikennettä varten auttaa kaupunkeja pienentämään hiilijalanjälkeään ja edistää tavoitetta hiilineutraalin talouden saavuttamisesta”, NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann sanoo.
”Rahoitus on tärkeä tekijä kilpailukykyisten joukkoliikenneinvestointien mahdollistajana. Tämän rahoituksen turvaamana Helsinkiin hankittavat suomalaiset Artic-raitiovaunut ovat haasteellisiin olosuhteisiimme sopivimmat ja mm. melutasoltaan ja kunnossapidettävyydeltään erinomaiset”, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Nyt mä en kyllä enää pysy perässä näiden HKL:n ratikkahankintojen kanssa. Mikä satsi tämä nyt on? Sitten oli vielä ne 20 hankittavaa, jotka olivat tapetilla aiemmin syksyllä. Sitten Raide-Jokerin ratikat?
 
Takaisin
Ylös