Vanha museoratikka on joulupukin kulkuväline, kun Aleksanterinkadun joulukatu aukeaa sunnuntaina 20. marraskuuta. Joulupukin kanssa Senaatintorin avajaisiin saapuu museoratikalla myös kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Avajaiset alkavat Senaatintorilla kello 15.00. Museoratikka, lempinimeltään Jumbo, tuo joulupukin ja kaupunginjohtajan torille kello 15.50. Jumbo on valmistettu 1917 ja se entisöitiin alkuperäiseen asuunsa 2006–2007.
Ennen tapahtuman virallista ohjelmaa kello 14 avautuu hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon torin. Torilta voi ostaa jouluisia herkkuja, kuten riisipuuroa, glögiä ja leivonnaisia. Avajaisohjelma alkaa Tuomiokirkon portailta kello 15.
Aleksanterinkatu saa juhlavalaistuksensa 68. kerran, kun ylipormestari Jussi Pajunen sytyttää joulukadun valot kello 16. Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki jakaen joulumieltä Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin varrelle kerääntyneelle yleisölle klo 16–17.
Raitiolinjat 2, 3, 4, 5, 7A ja 7B ajavat poikkeusreittiä joulukadun avajaiskulkueen aikana noin klo 16–17. Lisätietoa poikkeusreiteistä löydät HSL:n tiedotteesta.
Aleksin joulukadun avajaistapahtuman järjestää Helsinki City Markkinointi ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.
Aleksin joulukadun avajaiset Facebookissa
Video: Aleksin joulukadun avajaiset joulutervehdys 2016
Video: Aleksin joulukadun avajaiset 2016


Lue uutinen HKL:n sivuilta...