• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Aforismeja raiteilla 2017

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Aforismeja-raiteilla-2017_hel.jpg
HSL, HKL ja Suomen aforismiyhdistys tuovat jo perinteeksi tulleeseen tapaan mietelauseet kiskoille. Aforismeja voi lukea metrojunien ja raitiovaunujen sähköisiltä näytöiltä tammikuun 2. päivästä alkaen kuukauden puoliväliin asti. Mietelauseita nähdään raiteilla jo yhdeksännen kerran.
Aforismien teemana on tällä kertaa tiede. Tieteen päivät ja Suomen aforismiyhdistys järjestivät vuoden 2015 lopussa tiedeaforismikilpailun. Kilpailun alkuperäisenä innoittajana oli vuoden 2010 Lontoo. Suurakaupungin metrossa näkyi tuolloin kuuluisien tiedemiesten mietelauseita, koska tiedeakatemia Royal Society täytti 350 vuotta.
Raiteille on valittu tiedeaforismikilpailun nasevimmat oivallukset. Mukana on 25 mietelausetta 12 kirjoittajalta.

”Raideaforismikampanja ajoittuu samaan aikaan, kun Tieteen päivät viettää 40-vuotisjuhliaan”, Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtaja Marko Laihinen kertoo. ”Maailma on väärällään mutu-tietoa, harhauskomuksia ja helppojen vastausten etsimistä monimutkaisiin kysymyksiin. Jos aforismit herättävät matkustajat pohtimaan punnitun, tutkimukseen perustuvan tiedon merkitystä, ne ovat tehtävänsä täyttäneet.”


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös