• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HSL, HKL ja Ihmisoikeusliitto kampanjoivat näkyvästi syrjintää vastaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
syrjinta_hel.jpg
Helsingin seudun liikenne (HSL), Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja Ihmisoikeusliitto nostavat kampanjallaan näkyvästi esiin joukkoliikenteessä tapahtuvan häirinnän ja syrjinnän.

Kahden viikon ajan pääkaupunkiseudun katukuvassa ja liikennevälineissä näkyvä Stop! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja rohkaisee joukkoliikenteen käyttäjiä puuttumaan häirintään ja antamaan tukensa häirinnän ja syrjinnän kohteeksi joutuneille kanssamatkustajille. Tuen osoittaminen on yksinkertaista: pienikin ele usein riittää. Kun yksi osoittaa tukensa, se kannustaa muitakin tulemaan syrjinnän kohteen tueksi. Kampanjassa ohjeistetaan myös ilmoittamaan tapahtuneesta kuljettajalle, järjestyksenvalvojalle tai poliisille.

“Joukkoliikennevälineet kuuluvat kaikille. Haluamme toimia sen puolesta, että jokainen matkustaja voi tuntea olonsa turvalliseksi. Häirintää ja syrjintää emme hyväksy missään muodossa”, sanoo HSL:n osastonjohtaja Mari Flink sanoo.

“Erimuotoista syrjintää esiintyy kaikissa julkisissa tiloissa. Sitä kohtaavat esimerkiksi vammaiset ihmiset ja seksuaalivähemmistöt. Myös rasistista tai sukupuolesta johtuvaa häirintää kokevat monet. Syrjintää kokeneet sanovat, että pahinta on yksin jääminen. Itseään ei kannata vaarantaa haastamalla mahdollisesti aggressiivista solvaajaa. Sen sijaan jokainen voi osoittaa tukensa kiusatulle: voi mennä syrjityksi joutuneen viereen istumaan, katsoa silmiin tai kysyä, tarvitseeko hän apua”, kommentoi Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

Omilla kasvoillaan Stop! Päätepysäkki syrjinnälle –kampanjassa on mukana syrjintää omakohtaisesti kokeneita henkilöitä sekä muita joukkoliikenteen käyttäjiä ja julkisuuden henkilöitä. Kampanjasivuilla he kertovat kokemuksistaan ja siitä, miksi syrjinnän vastustaminen on tärkeää.

Kampanjan tuotannossa ja toteutuksessa on mukana mainostoimisto 358.

Kampanja näkyy Helsingin seudun asemilla sekä busseissa, metroissa ja raitiovaunuissa sunnuntaista 12.2. alkaen. Ystävänpäivänä, tiistaina 14.2, kampanjan vapaaehtoiset jalkautuvat Helsingin, Espoon ja Vantaan solmukohta-asemille jakamaan tietoa ja kertomaan kampanjasta.

Lisätietoa kampanjan verkkosivuilta: päätepysäkki.fi


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös