• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metron opasteet uudistumassa – kaikille asemille 3D-kartat

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
puotila_opasteet.jpg
Helsingin metron jo 35 vuotta palvelleetopasteet ovat uudistuneet. Uusia opasteita vaihdetaan asemille parhaillaan,kaikkien asemien osalta työ saadaan päätökseen syksyn aikana. Opastejärjestelmänytimenä säilyy jatkossakin punaoranssi opastenauha.
Opastejärjestelmän uudistamisen yhteydessä onkaikista asemista ja niiden lähiympäristöstä lisäksi laadittu 3D-kartat, jotkahelpottavat matkustajien suunnistamista metroasemilla ja niiden ulkopuolella.Karttojen avulla on mm. helppo selvittää, mikä uloskäynti asemalta kannattaavalita ja miten sinne pääsee. Kartat on asennettu metroasemille.
Karttojen lisäksi uutta informaatiotaasemilla tarjoaa Mukavaa metromatkaa -juliste, johon on koottumetromatkustamiseen liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Julisteessa kerrotaan mm.turvallisuusasioista ja esimerkiksi lemmikkien ja polkupyörien kuljettamisestametrossa.
Asemien kartat nykymetron osuudelta löytyvät HKL:n verkkosivuilta www.hkl.fi/metro >Metroasemat.

Samat kartat julkaistaan myöhemmin myös 3D-tulostettavinaopaskartta-tiedostoina näkövammaisten tarpeisiin. Tiedostot tulevat niidenvalmistuttua ladattavaksi HKL:n verkkosivuille. Tiedoston voi tämän jälkeenjoko tulostaa itse esimerkiksi kirjaston 3D-tulostimella tai sen voi lähettäätulostettavaksi 3D-tulostuspalvelua tarjoavaan yritykseen.

Opastejärjestelmän uudistamisen tavoitteena on tarjotamatkustajalle tarpeellista informaatiota oikein sijoitettuna matkan erivaiheissa: päällekkäistä informaatiota karsitaan olennaisen tiedonerottumiseksi. Opasteissa käytettävä HSL:n kirjasin ja piktogrammit tukevatyhtenäisen matkaketjun tavoitetta koko Helsingin seudulla.

Samalla myös opasteiden ilme kohenee, kun opastekotelotuusitaan ja valaistut opasteet vaihdetaan energiaa säästäviksi ja valoteholtaannykyistä paremmiksi led-valaistuiksi opasteiksi.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös