• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL avasi ovet Kampin ja Hakaniemen haamuasemille

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
IMG_0414_hel.jpg
HKL osallistui OpenHouseHelsinki-tapahtumaan tarjoamalla tutustumiskierroksen kahdelle metroasemalle. Kyseessä eivät kuitenkaan olleet mitkä tahansa metroasemat, vaan Kampin ja Hakaniemen metroasemien alla piilevät toiset metroasemien aihiot, niin kutsutut ”haamuasemat”.

Jo kymmenettä kertaa järjestetty OpenHouseHelsinki on vuotuinen tapahtuma, jossa avataan ovia kaupunkilaisille ja vierailijoille sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse. Syvällä Helsingin alla kummittelevat metroasemat ovatkin malliesimerkki kiehtovasta kaupunkiarkkitehtuurista, johon harva on päässyt tutustumaan.
Haamuasemat rakennettiin 70-luvulla toista linjaa, U-linjaa ajatellen. Sitä ei kuitenkaan koskaan toteutettu, mutta asemat jäivät jäljelle muistuttamaan menneistä ajoista. Nyt niillä kuuluu vain yläpuolella ajavien metrojen jylinä.
Paikallisjunille tarkoitetun Pisara-radan myötä Kampin ja Hakaniemen asemista voi vielä tulla oikeita maanalaisia juna-asemia.
[h=5]
img.jpeg

Tapahtumaa isännöi HKL:n vastaava liikenteenohjaaja Markku Kari liikennöintiyksiköstä.

[/h] [h=5]
img.jpeg

Hakaniemessä vierailtiin nykyisissä vartijoiden tiloissa. Alun perin tiloihin oli määrä perustaa metrovalvomo.[/h] [h=5]
img.jpeg

Valvomoksi tarkoitetusta tilasta on jännittävät näkymät Hakaniemen aseman laiturialueelle.[/h] [h=5]
img.jpeg

Kampissa päästiin vierailemaan matkustajille rajatun alueen ulkopuolella ja näkemään metrojunan lähteminen turvallisesti lähietäisyydeltä.[/h] [h=5]
img.jpeg

Kampin haamuasemalle laskeudutaan pitkiä kierreportaita pitkin.[/h] [h=5]
img.jpeg

Haamuaseman yläpuolella sijaitsee Kampin nykyinen metroasema. Junien jylinän kuulee alakertaan.[/h] [h=5]
img.jpeg

Haamuasemalla on valmiit sepelipenkereet etelästä pohjoiseen kulkevia metroratoja varten.[/h] [h=5]
img.jpeg

HKL:n kiinteistöhuolto käy kuukausittain tarkistamassa haamuasemalla olevan pohjavesipumpun.[/h] [h=5]
img.jpeg

Helsingin keskustan alla kulkee monenlaista tunnelia esimerkiksi huoltoliikennettä varten.
[/h] [h=5]
img.jpeg

Kierroksella saatiin myös ripaus pelastuskoulutusta. Metrokierros päätettiin kipuamalla 20 metriä Helsingin yliopiston metroaseman varauloskäyntiä pitkin maan päälle.[/h]

[h=5][/h]





[h=5][/h]

Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös