• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Raitiovaununkuljettajien lipunmyynti lakkaa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
ratikka-lipunmyynti.jpg
HSL:n hallitus on tehnyt päätöksen, että lipunmyynti raitiovaunuissa lakkaa. Raitiovaununkuljettajat eivät myy lippuja vuoden 2018 alusta lähtien. Uudistuksen tavoitteena on tehdä raitioliikenteestä entistä sujuvampaa.
Myös raitiovaunulippu tulee jäämään pois käytöstä. Raitiovaunulippu poistuu, kun HSL ottaa käyttöön uuden vyöhykemallin. HSL-alueella tulee aikaisintaan vuoden 2018 alussa käyttöön uusi vyöhykemalli, jossa ei ole kuntien omia eikä liikennemuodoittain hinnoiteltuja lippuja.
HSL ja HKL ovat jo vuosia miettineet keinoja, joilla raitioliikenteen nopeutta ja luotettavuutta voidaan parantaa palvelutasoa ja lipputuloja vaarantamatta. Kuljettajarahastuksen lopettaminen on HSL:n mukaan välttämätön ensiaskel ennen kuin muita raitioliikenteen täsmällisyyttä kohentavia toimia voidaan toteuttaa.
"Kertalippujen myynti painottuu jo nyt vahvasti ennen matkaa ostettaviin kausilippuihin, arvolippuihin, mobiililippuihin ja automaateista ostettaviin lippuihin”, HSL:n asiakkuudesta ja myynnistä vastaava osastonjohtaja Mari Flink sanoo.Lisäksi ennakkoon ostettavia kertalippuja saa kioskeista ja kaupoista kesästä 2017 alkaen. Kertalippumyynti on tavoitteena tuoda myös Helsingin uusiin parkkiautomaatteihin tämän vuoden aikana.
Luelisää HSL:n uutisesta


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Mikä uutisessa on nyt sellaista että sen todelliseen toteutumiseen voisi tällä kertaa luottaa ?
 
Otsikon nähdessäni ensimmäinen ajatus oli, että vuosiluku tuon perässä on 2035, mutta herranjeesus, ens vuonna. Jokunen lykkäys toki aina tulee. Kuten kaikista hankkeista, tästäkin voi aina arpoa, että ehtiikö ennen Länsimetroa...
 
Kun ensimmäiset myönteiset kokemukset on saatu, niin seuraavaksi sitten kokeiluun bussilinjoja. esim 14, 18 , 23 tai muut paljon kantakaupunkia liikennöivät linjat , joihin lippu ostettaisiin ennen bussiin nousua. Eli kuljettajarahastuksen lopettaminen.
 
Kun ensimmäiset myönteiset kokemukset on saatu, niin seuraavaksi sitten kokeiluun bussilinjoja. esim 14, 18 , 23 tai muut paljon kantakaupunkia liikennöivät linjat , joihin lippu ostettaisiin ennen bussiin nousua. Eli kuljettajarahastuksen lopettaminen.

Tai lähinnä HSL valaistuisi jonkinlaisella ratikoiden liikennöintiprofiililla ajettavalla bussilla: avorahastus, täysmatalalattia-autoja, paljon seisomapaikkoja, jopa nivelautoja. Näitä tarvittaisiin monelle bussilinjalle, jotka ovat liian suosittuja nykyisenmallisella bussiliikenteen käytännöllä ja kalustolla ajettavaksi.
 
Takaisin
Ylös