Uusi M300-sarjan metrojuna pysähtyi sunnuntaina 2.7. iltapäivällä radalle Herttoniemen ja Kulosaaren metroasemien välille. Syynä junan pysähdykseen oli tekninen vika. Vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle, jolloin junassa olleet matkustajat evakuoitiin.
Herttoniemen suunnasta lähtenyt metrojuna pysähtyi sunnuntaina 2.7. 2017 klo 14.15 radalle noin 200–300 metriä Herttoniemestä Kulosaareen päin. Pysähdyksen syynä oli junan itsediagnostiikan havaitsema tekninen vika. Itse vika ei ole vielä tiedossa, ja sitä selvitetään parhaillaan.
Järjestelmän havaitseman vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle. Pysähdyksestä ei aiheutunut vaaraa matkustajille.
”On hyvä, että meillä on junalustossa teknisten järjestelmien varmennuksia, jotka takaavat osaltaan turvallisen metroliikennöinnin. Valitettavaa tietenkin on, että monen matkustajan sunnuntaipäivän suunnitelmat sotkeentuivat kyseisen vian vuoksi”, pahoittelee HKL:n kunnossapitoyksikön johtaja Toni Jurva.
Metrojunan vioittumisen takia junassa olleet matkustajat evakuoitiin. Pelastuslaitos ohjasi matkustajat kävellen Herttoniemen asemalle. Muutama matkustaja, mm. pyörätuolia käyttänyt henkilö, poistui junasta vasta, kun se oli saatu takaisin Herttoniemen asemalle. Juna oli tyhjä klo 16 mennessä.
Metroliikenne jatkui häiriön ajan, mutta epäsäännöllisin vuorovälein. Liikenne palautui normaaliksi sunnuntaina iltakuuteen mennessä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...