• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL vuokraa kaksi Variotram-raitiovaunua Saksaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Variotram-helfi.jpg
HKL vuokraa kaksi Variotram-raitiovaunua kuuden kuukauden koekäyttöön saksalaiselle joukkoliikenneyhtiö Rhein-Neckar-Verkerh GmbH:lle (RNV). Koekäytöllä selvitetään vaunujen soveltuvuutta Saksan lounaisosan kaupunkeihin.
Saksalainen RNV vuokraa kaksi Variotram-raitiovaunua ja testaa niiden soveltuvuutta Mannheimin, Heidelbergin ja Ludwigshafenin kaupunkien liikennöintiin. HKL luovuttaa vaunut RNV:lle keskiviikkona 19. heinäkuuta.
– Syvennämme jo yli kymmenen vuotta jatkunutta yhteistyötä RNV:n kanssa. Vuosina 2005–2007 hankimme Mannheimista kymmenen vanhaa raitiovaunua helpottamaan Helsingin vaunupulaa. Nyt puolestaan kokeilemme yhdessä meillä käytössä olleiden Variotram-vaunujen soveltuvuutta helpottamaan RNV:n vaunupulaa. Tavoitteena kummassakin järjestelyssä on ollut yhteiskunnan kokonaisetu – vaunuja vuokrataan raitioliikenteen yhteistyökaupunkiemme verkostossa sinne, missä niillä on akuutti tarve, kertoo HKL:n toimitusjohtaja VilleLehmuskoski.
Vuokrattavien Variotram-vaunujen vuokra-aika on tammikuun 2018 loppuun saakka, mutta vuokrausta on mahdollista vielä jatkaa toiset kuusi kuukautta. RNV:llä on ennestään käytössä Variotram-vaunuja, joissa on osittain matala lattia. Helsingistä vuokrattavat vaunut ovat kokonaan matalalattiaisia.
Vaunujen vuokraus ei vaikuta HKL:n matkustajaliikenteen hoitamiseen tai palvelutasoon.
RNV on Saksan lounaisosassa Reinin–Neckarin metropolialueella toimiva joukkoliikennettä operoiva yhtiö, joka liikennöi raitiovaunuja, junia ja busseja. Metropolialue muodostuu Mannheimin, Heidelbergin ja Ludwigshafenin suurkaupungeista ympäristöineen, ja asukkaita alueella on yli 2 miljoonaa.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös