• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Lisää raitioliikennettä Jätkäsaareen – Välimerenkadun rata ja pysäkit avautuvat maanantaina

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kasvava Jätkäsaari saa lisää raitioliikennettä 14.8., kun Helsingin raitiolinjasto uudistuu. Samalla liikenteelle avataan uusi Välimerenkadun rataosuus.
Välimerenkadun rataa on rakennettu kesän aikana, ja sekä rata että sillä sijaitsevat raitiovaunupysäkit avautuvat aikataulussa. Maanantaina Välimerenkatua pitkin alkaa kulkea linja 9, joka saa raitiolinjaston uudistuksen yhteydessä uuden päätepysäkkinsä Saukonpaadesta.
Linjan käyttöön avautuu Välimerenkadulla myös kaksi uutta pysäkkiparia. Välimerenkatu-nimiset pysäkit avautuvat Malta-talon kohdalle, ja Huutokonttorin pysäkit sijaitsevat Tyynenmerenkadun risteyksen vieressä.
Kun linja 9 siirtyy kulkemaan Saukonpaateen, Länsiterminaalille siirtyy kulkemaan uusi linja 7 (Länsiterminaali – Rautatieasema – Kruuununhaka – Pasilan asema). Se kulkee Rautatieaseman ja Huutokonttorin välillä yhteistä reittiä linjan 9 kanssa ja jatkaa matkaansa Huutokonttorilta Tyynenmerenkatua pitkin Länsiterminaalille.
Linjojen 8 ja 6T reitit pysyvät Jätkäsaaressa entisellään.
[h=3]Muutoksia luvassa myös tulevina vuosina[/h] Jätkäsaaren raitiolinjoille on luvassa muutoksia myös tulevina vuosina, kun alueen rakentaminen etenee. 2020-luvun alkupuolella uutta rataa rakennetaan muun muassa Atlantinkadulle.
Lopullisessa tilanteessa linjat 8 ja 9 jatkavat Saukonpaadelta Atlantinkatua pitkin Länsiterminaalille ja linja 7 taas Länsiterminaalilta Atlantinkatua pitkin Jätkäsaaren vielä rakentamattomille alueille.
Raitiolinjaston muutoksista nyt ja tulevaisuudessa voi lukea lisää HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi/raitiolinjat2017



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös