• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunkipyörillä poljettu jo yli miljoona matkaa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
kaupunkipyorailijoita_web.jpg
Helsingin kaupunkipyöräpalvelu on osoittautunut paljon ennakoitua suositummaksi ja viikoittain palvelun käyttäjämäärissä rikotaan uusia ennätyksiä. Yli miljoonan yksittäisen matkan lisäksi palvelun keskimääräinen käyttäjämäärä löi uuden ennätyksen elokuun toisella viikolla: jokaisella pyörällä poljettiin keskimäärin 9,7 matkaa päivässä, mikä on kansainvälisesti verrattuna huimaava luku.

- Palvelun suuri suosio on ilahduttavaa ja kertoo siitä, että kaupunkilaiset ovat todella ottaneet kaupunkipyöräpalvelun omakseen, sanoo HKL:n toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio.

Kaupunkipyöräpalvelun suuri suosio on kaupungille myös taloudellisesti positiivinen asia: tähän mennessä tuloja palvelun käytöstä on kertynyt jo yli 860 000 euroa.

Koko kaudeksi on nyt rekisteröitynyt noin 33 000 henkilöä. Suuri luku kertoo siitä, että palvelua käyttävät erityisesti helsinkiläiset itse: turistien ja kokeilijoiden määrä on huomattavasti pienempi.

- Kaupunkipyöräpalvelun suuren käyttäjämäärän vuoksi käyttäjien on hyvä huomioida, että ruuhkahuiput ja massatapahtumat kuormittavat palvelua ja voivat aiheuttaa ajoittain tyhjiä ja täysiä telineitä. Teemme kuitenkin järjestelmäoperaattori CityBike Finlandin kanssa kaikkemme, jotta pyörien määrää saataisiin tasattua, kertoo Rajakallio.

CityBike Finland Oy seuraa ajantasaisesti pyörien käyttöastetta ja asemien tilannetta ja siirtää pyöriä kysynnän mukaan telineiltä toiselle. Pyörien kuljetusautoja on liikkeellä useita päivittäin, ja resursseja lisätään tarpeen mukaan.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös