• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsinkiläisten taidetta metroasemille syyskuussa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Olehyv%C3%A4Helsinki-helfi.jpg
Kaupunkilaisten taideprojekti Ole hyvä Helsinki valtaa metroasemien entiset mainospinnat 2. syyskuuta alkaen. Yli 200 nykyistä ja tulevaa helsinkiläistä on tutkinut työpajoissa taiteilijoiden ohjauksessa empatian teemaa. Erilaisin tekniikoin tehdyt taideteokset tulevat esille kymmenelle metroasemalle.
Metroasemien raiteiden takana olevat 400 suurta mainoskäytössä ollutta taulua saadaan taiteen käyttöön. Teoksia tulee Ruoholahden, Kampin, Rautatientorin, Helsingin yliopiston, Hakaniemen, Sörnäisten, Herttoniemen, Itäkeskuksen, Kontulan ja Mellunmäen asemille.

Mainostaulut täyttyvät teoksista, joissa käsitellään empatiaa erilaisista näkökulmista. Taiteellisina tekniikoina on käytetty muun muassa valokuvausta, sarjakuvaa, grafiikkaa, sekatekniikoita, videota ja ääntä.


Teokset ovat esillä 2. syyskuuta alkaen. Avajaiset järjestetään Rautatientorin metroaseman Kompassitasolla 2. syyskuuta kello 13–14. Ohjelmassa on elävää musiikkia. Vapaa pääsy avajaisiin, mutta metrolaitureilla oleviin teoksiin tutustumiseen tarvitaan voimassa oleva matkalippu.


Näyttely päättyy keväällä 2018.


#olehyvähelsinki

My Helsinki -sivusto


Ole hyvä Helsinki Facebookissa ja Instagramissa








Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös