Kaikki Helsinginjoukkoliikenteen pysäkkikatokset peruskorjataan seuraavan kolmen vuoden aikana.Katoksia kunnostetaan parhaillaan ja työt jatkuvat säiden salliessa tämänvuoden osalta lokakuulle asti.
Helsingin joukkoliikenteen kaikki 1 456 nykyistä pysäkkikatosta peruskorjataan. Tämän kesän ja syksyn aikana kunnostetaan noin 350 katosta. Vuonna 2018 on tarkoitus kunnostaa seuraavat 400 ja vuonna 2019 loput noin 750 pysäkkikatosta. Peruskorjauksen tekee JCDecaux.
Peruskorjauksessa pysäkkikatokset kunnostetaan kauttaaltaan. Katokset maalataan ja kuluneet osat sekä lasit vaihdetaan. Myös päällyste pysäkkikatoksen kohdalla tarkistetaan ja kunnostetaan tarvittaessa. Valaistus muutetaan vaiheittain ympäristöystävälliseksi led-valaistukseksi.
Kunnostettavat pysäkkikatokset merkitään joko huputtamalla tai lippusiimalla. Yhden katoksen kunnostus kestää muutamasta tunnista kolmeen vuorokauteen, riippuen sen alkuperäisestä kunnosta sekä säätilasta. Mikäli pysäkkiä ei pysty kunnostuksen aikana käyttämään, opastetaan matkustajat väliaikaiselle pysäkille.
”Kunnostus tapahtuu vaiheittain, ja pyrimme siihen että haitta matkustajille olisi mahdollisimman vähäinen. Korjauksen jälkeen matkustajilla on sitten taas uudenveroiset pysäkkikatokset käytössään”, toteaa rakennusmestari Mikko Metsola HKL:stä.
HKL kilpailutti yhteistyöjärjestelyn pysäkkikatosten suunnittelusta, toteutuksesta, ylläpidosta ja katosten käyttämisestä ulkomainontaan keväällä 2017. Kilpailutuksen voitti aiemminkin pysäkkejä hoitanut JCDecaux. JCDecaux tulee peruskorjaamaan kaikki nykyiset katokset kustannuksellaan, ja vastaa sopimuskauden ajan katosten huollosta ja kunnossapidosta sekä energiakustannuksista.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...