• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunkipyöräpalvelua kehitetään pikapalautteen avulla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL ja HSL haluavat parantaa kaupunkipyörien käyttökokemusta helpottamalla vikailmoitusten tekemistä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Kaupunkipyöräasemien infopylvääseen on kiinnitetty ohje vikailmoitusten tekemistä varten. Pylväästä löytyy sekä QR-koodi että url-osoite asemakohtaisen koodin kera.
QR-koodin luku onnistuu kameralla varustetulla mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Koodin lukemista varten laitteeseen tulee olla asennettuna QR-lukija, jonka voi ladata maksutta Internetistä tai laitteen omasta sovelluskaupasta. QR-koodin lukemalla pääsee suoraan vikailmoituslomakkeelle. Vaihtoehtona on mennä laitteen Internet-selaimella osoitteeseen hsl-bikes.louhin.com. Sivulle syötetään ensin infopylväästä löytyvä asemakohtainen koodi, jonka jälkeen pääsee lomakkeelle.
Vikailmoituksen voi tehdä koskien pyörässä, pyöräasemassa tai kauden ostamisessa olevaa ongelmaa. Kyselylomake perustuu helppokäyttöiseen valikkoon, josta voi muutamalla klikkauksella välittää tiedon viasta CityBike Finlandin asiakaspalveluun. CityBike Finland ei vastaa ilmoituksiin, vaan keskittyy raportoitujen vikojen korjaamiseen.
”Vikailmoitus on nopea tapa kertoa ongelmasta. Aiemmin käytössä olleet palautekanavat ovat toki edelleen käytössä”, toteaa HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen. Henkilökohtaista palvelua haluavat voivat edelleen olla yhteydessä kaupunkipyörien asiakaspalveluun joko puhelimitse numerolla 09 425 788 10 tai sähköpostitse osoitteella contact@citybikefinland.fi. Palvelu on avoinna ma-pe klo 7-19 ja la-su klo 9-17. Myös HSL:n asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.
”Uusien ominaisuuksien käyttöönoton yhteydessä saamme asiakkailta paljon palautteita, jotka huomioimme palvelun ja ominaisuuksien kehityksessä. Helposti annettavalla vikailmoituksella pystymme reagoimaan nopeasti mahdollisiin ongelmiin ja pitämään kaupunkipyöräpalvelun entistäkin toimivampana.”, HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen kertoo.
Helsingin kaupunkipyöräpalvelua käytetään ahkerasti. Koko kauden käyttäjäksi rekisteröityneitä on jo yli 33 000 ja kullakin pyörällä tehdään keskimäärin 8-10 matkaa päivässä.





Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös