• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Koeajoa länsimetrossa torstaina – matkustajien poistuttava Ruoholahdessa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
ruoholahden_metroasema_web.jpg
Metrojunat jatkavat huomenna torstaina aikataulunmukaisin ajoajoin Ruoholahdesta länteen länsimetron rataosuudelle. Koeajolla testataan aikataulun pitävyyttä ja kuljettajien vuoronvaihtojen toimivuutta ennen matkustajaliikenteen aloittamista uudella rataosuudella. Matkustajia kyytiin ei voi ottaa, vaan junasta on poistuttava viimeistään Ruoholahdessa. Kyse on nyt ensimmäisestä normaalia liikennöintiaikataulua noudattavasta koeajosta koko metrolinjalla. Länsimetron osuudelle rajoittuvia koeajoja on tehty jo pitkään.

- Järjestämme muutamia tämän kaltaisia koeajoja syyskuun aikana. Koeajoa tarvitaan, jotta saamme totuudenmukaista tietoa liikenteen toimivuudesta, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Koeajon ei ennakoida vaikuttavan metron aikatauluihin matkustajaliikenteessä nykymetron osuudella. Näkyvänä erona matkustajille koeajopäivänä on se, että samalla koekäytetään uusia laiturinäyttöjä. Torstaina siis metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä” teippauksella. Muut laiturinäytöt on torstaina sammutettu.

Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä. Myös Mellunmäen haaralta pääsee siis ruuhka-aikaankin Ruoholahteen asti. Siitä eteenpäin junat jatkavat tyhjinä länsimetron puolelle, kääntyvät takaisin ja jatkavat jälleen Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen matkustajaliikenteessä.

Matkustajien on ehdottoman tärkeää poistua junasta viimeistään Ruoholahdessa. Länsimetron osuutta ei ole vielä avattu matkustajaliikenteelle. Junat tullaan Ruoholahdessa tarkastamaan matkustajien poistumisen varmistamiseksi.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös