• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL ja JCDecaux allekirjoittivat pysäkkikatossopimuksen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
allekirjoitus.jpg
HKL ja ulkomainosyhtiö JCDecaux allekirjoittivat keskiviikkona yhteistyösopimuksen Helsingin joukkoliikenteen pysäkkikatoksista. Sopimus kattaa katosten suunnittelun, toteutuksen, ylläpidon ja katosten käyttämisen ulkomainontaan 20 vuoden sopimuskauden ajaksi. Matkustajille tämä näkyy mm. peruskorjattavina pysäkkikatoksina ja palvelutason paranemisena.

Yhteistyö Helsingin pysäkkikatoksissa jatkuu niiden nykyisen toimittajan JCDecauxin kanssa. Nykyiset pysäkkikatossopimukset olivat päättymässä, minkä vuoksi HKL kilpailutti yhteistyöjärjestelyn. HKL:n keväällä 2017 järjestämään tarjouskilpailuun saatiin kaksi tarjousta, joista JCDecaux’n tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin.

Sopimukseen sisältyy kaikkien 1456 nykyisen pysäkkikatoksen peruskorjaus. Jo käynnistyneessä urakassa katokset mm. maalataan ja kaikki kuluneet osat vaihdetaan sekä valaistus muutetaan ympäristöystävälliseksi led-valaistukseksi. Tämän vuoden aikana kunnostetaan noin 350 katosta, loppujen kunnostus on aikataulutettu vuosille 2018 ja 2019.

Sopimus antaa mahdollisuuden myös rakentaa vilkkaimmille pysäkeille ns. Premium-pysäkkikatoksia. Tähän katostyyppiin voidaan asentaa uutta teknologiaa ja palveluita, jotka parantavat pysäkkien palvelutasoa. Mahdollista on mm. lisätä pysäkeille pyöräpysäköintiä, langaton verkko tai ylimääräistä sääsuojaa.

HKL tulee tekemään katoskonsepteihin liittyvää kehitystyötään myös yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja kaupunkilaisia kuunnellen.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös