• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kulosaaren sillan venereitin kulkurajoitukset

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kulosaaren metrosilta peruskorjataan ja sen rakennetta ja kantavuutta tullaan vahvistamaan, jotta sillan rakenne pysyy jatkossakin hyvässä kunnossa ja sillan käyttöikää saadaan lisättyä.
Kulosaaren metrosilta on rakennettu vuonna 1973, ja sen rakenteissa on käytetty KA-jännemenetelmää. Kyseisellä jännemenetelmällä on todettu olevan kohonnut vaurioitumisriski korroosioalttiissa olosuhteissa. Silta korjataan nyt ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä.

Sillan kantavuutta vahvistetaan kannen molemmin puolin asennettavilla teräspalkeilla, jotka tuetaan betonisilla tukirakenteilla. Työ tehdään sillan alla, joten peruskorjauksella ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.

Sillan alle on rakennettu vahvistustöitä varten työsilta. Sillan ali kulkee veneväylä. Työsillalla olevaan veneväylän kulkuaukkoon asennetaan ajoittain urakoitsijan käyttämä tilapäinen kulkusilta, jota tarvitaan mm. tarvikkeiden ja kaluston siirtoon Kulosaaren puoleiseen sillan päätyyn. Veneväylän kulun tilapäisesti estävää työsiltaa käytetään satunaisesti arkiaamuisin klo 8-9 välillä ja arki-iltaisin kello 17-18 välillä.

Työmaalle on tulossa työvaihe, jossa nostetaan 40 metriä pitkiä ja yli 30 000 kilon painoisia teräspalkkeja. Tästä työvaiheesta johtuen veneväylä on suljettuna 27.9.2017 klo 16-20 välisen ajan.

Lisätiedot: projektipäällikkö Jan Koskenmäki p. 040 130 6987 / jan.koskenmaki@hel.fi




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös