Malminkartanon juna-aseman betoninharmaat seinät täyttyvät väreistä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.–8.10.2017, kun yli 200-metrinen asematunneli maalataan 50 eri taiteilijan teoksin.

Yhteisötaiteena toteutettavien teosten tyylit ovat hyvinkin laajoja ja katutaiteen erilaisia suuntauksia mukailevia. Myös tekijöiden ja teosten taustat ovat hyvinkin erilaisia. Teosten tekijät valitsi raati, joka koostuu eri alojen ammattilaisista ja alueen toimijoista. Aseman uusista maalauksista on tehty aloite nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruutin kautta.

Juna-asema on osa vilkasliikenteistä lentokenttärataa, joten turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Ohjeena on, ettei asemalle jäädä seuraamaan maalaamista, vaan parhaiten työskentelyä näkee matkustamalla junalla.

Asematunnelin betoniseinään tehtiin vuonna 1982 Suomen ensimmäinen taiteellinen graffiti, joka sai synnyttyään suuren huomion. Malminkartanon asematunneli on ollut 2000-luvulla useamman vuoden betoninharmaa, mutta nyt katutaiteilijoilla on mahdollista jättää oma kädenjälkensä tähän katutaiteen kannalta tärkeään juna-asemaan.

Työskentelyn mahdollistavat Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala (Kanneltalo, katutaidetoimisto Supafly, nuorten toimintakeskus Happi ja Malminkartanon nuorisotalo), kaupunkiympäristön toimiala (rakennukset ja yleiset alueet, palvelut ja luvat), kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, Lähiöprojekti, HKL, Liikennevirasto sekä erikoismaalikaupat Decoväri, Geezers ja Make Your Mark.

Lue lisää: http://katutaidehelsinki.fi/projekti...malminkartano/

Lue uutinen HKL:n sivuilta...