• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Malminkartanon asematunneliin maalattiin yksi Helsingin suurimmista katutaideteoksista

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Malminkartano.jpg
Malminkartanon juna-aseman betoninharmaat seinät täyttyivät väreistä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.–8.10.2017, kun yli 200-metrinen asematunneli maalattiin 50 eri taiteilijan teoksin.

Yhteisötaiteena toteutettavien teosten tyylit ovat hyvinkin laajoja ja katutaiteen erilaisia suuntauksia mukailevia. Myös tekijöiden ja teosten taustat ovat hyvinkin erilaisia. Teosten tekijät valitsi raati, joka koostuu eri alojen ammattilaisista ja alueen toimijoista. Aseman uusista maalauksista tehtiin aloite nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruutin kautta.

Asematunnelin betoniseinään tehtiin vuonna 1982 Suomen ensimmäinen taiteellinen graffiti, joka sai synnyttyään suuren huomion. Malminkartanon asematunneli on ollut 2000-luvulla useamman vuoden betoninharmaa, mutta nyt katutaiteilijoilla oli mahdollista jättää oma kädenjälkensä tähän katutaiteen kannalta tärkeään juna-asemaan.

Työskentelyn mahdollistivat Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala (Kanneltalo, katutaidetoimisto Supafly, nuorten toimintakeskus Happi ja Malminkartanon nuorisotalo), kaupunkiympäristön toimiala (rakennukset ja yleiset alueet, palvelut ja luvat), kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, Lähiöprojekti, HKL, Liikennevirasto sekä erikoismaalikaupat Decoväri, Geezers ja Make Your Mark.

Lue lisää: http://katutaidehelsinki.fi/projektit-ja-tapahtumat/malminkartano/





Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös