Matinkylän metroasemalla muutetaan kokeiluluonteisesti liukuportaiden kulkusuuntaa aamun ruuhkatuntien ajaksi. Liukuportaiden kulkusuuntaa muutetaan niin, että kaksi liukuporrasta vie alas laituritasolle ja yksi laiturilta lippuhallitasolle. Kyseessä on kokeilu, joka toteutetaan maanantaista perjantaihin 22. - 26. tammikuuta aamun ruuhkatuntien aikana klo 7 - 9 välillä. Loppupäivän ajaksi liukuportaiden kulkusuunnat palautetaan ennalleen, eli kaksi liukuporrasta vie ylöspäin ja yksi alaspäin.
Portaiden kulkusuuntaa ei ole mahdollista muuttaa pysyvästi, koska laiturialueelle ei turvallisuussyistä saa ohjautua samanaikaisesti liikaa matkustajia. Normaalitilanteessa metroasemalla on oltava enemmän laiturialueelta ylöspäin kuin alaspäin vieviä liukuportaita. Ensi viikon kokeilun ajan Matinkylän asemalla on järjestyksenvalvojia opastamassa matkustajia. Järjestyksenvalvojat valvovat, että asemalaituri ei ruuhkaudu liikaa, ja pysäyttävät tarvittaessa toisen alaspäin vievän portaan.
Matinkylän aseman matkustajamäärät ovat osoittautuneet suuriksi, ja liukuportaat ovat ajoittain ruuhkautuneet. Ensi viikon kokeilun perusteella HKL päättää jatkotoimenpiteistä ruuhkien helpottamiseksi. Jo aiemmin ruuhkaisuutta helpotettiin muuttamalla liukuportaiden kulkusuunnat siten, että saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku laituritasolla ei risteä.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...