• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL tarjoaa raitiovaunuja uusiokäyttöön

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
ratikka_vaunu12_Arabiassa_80vuotiskilpi_web_Federley.jpg
HKL luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuista. Vaunuille ei ole museointitarvetta, minkä vuoksi HKL etsii vaunuille uusia omistajia ja uutta kaupunkikulttuuria tukevaa käyttöä sen sijaan, että vaunut romutettaisiin.
Hakijoiden tulee esittää vaunulle käyttötarkoitus, jonka yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä HKL arvioi. Hakijan tulee hakemuksessa osoittaa, kuinka mahdollisesti luovutettavasta vaunusta huolehditaan, jotta se pysyy raitioliikenteen arvon mukaisessa kunnossa ja pidemmälläkin aikajänteellä toimii raitioliikennettä ja raitioliikenteen historiaa kunnioittavasti.
Vaunuja ei esimerkiksi luovuteta ns. ”kesämökkivaunuiksi” tai varastotilaksi, mutta muuten vaunujen käyttötarkoitus on avoin ehdotuksille. Vaunu voidaan sijoittaa myös muualle kuin Helsinkiin, mutta vaunun tulee pysyä Suomessa. Uusi omistaja vastaa vaunun kuljetuskustannuksista, mutta muuten vaunut luovutetaan valittavalle osapuolelle maksutta. HKL voi tarvittaessa avustaa kuljetuksen järjestämisessä toteutuneita kuluja vastaan. Voit esittää hakemusta yhdelle tai useammalle raitiovaunulle.
Omistaja sitoutuu raportoimaan vaunun käyttötarkoituksen toteutumisesta HKL:lle vuosittain. Kalustoa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman HKL:n suostumusta. Vaunun elinkaaren päätyttyä ostaja sitoutuu kustannuksellaan romuttamaan vaunun asianmukaisesti ympäristönäkökohdat huomioiden.
HKL luovuttaa vaunun nykyisessä kunnossaan eikä vastaa kaluston liikennöintikelpoisuudesta eikä kunnosta. Ostajan tuleekin huomioida, että vanhoissa vaunuissa voi olla esimerkiksi homevaurioita.
HKL pidättää oikeuden olla hyväksymättä hakemuksia harkintansa mukaan.
Haettavana olevat raitiovaunut (linkit [url]www.hkl.fi[/URL]>Raitiovaunulla >Kalusto):
>11, 12
>320
>91
>perävaunu 521 (sivulla esitellyn kalustosarjan perävaunu)
>perävaunu 615
Hakemukset mahdollisine liitteineen osoitetaan 31.8.2018 mennessä HKL:lle: HKL – toimistopalvelut, PL 53250, 00099 Helsingin kaupunki tai sähköpostitse postikeskus.hkl@hel.fi.
Lisätietoja eri vaunumalleista antaa va. kalustopäällikkö Teemu Niippa, p. 09 310 36916 tai sähköpostitse teemu.niippa@hel.fi (6.7.2018 asti).



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös